1177 Vårdguiden släpps som app, ska innehålla ”AI och automatisering”

In AI, Machine Learning, Botar, Android, iPhone, Nyheter, Offentlig sektor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Inera 1177 Vårdguiden och Region Stockholm har släppt 1177 Vårdguiden som app. Det är första gången 1177 dyker upp på App Store och Google Play.

”- Vi vill att det ska bli enklare att få rätt stöd när man vänder sig till vården .. Vi utvecklar bättre system för att ge invånare råd, ibland med hjälp av automatisering och AI.”

Säger Anette Thalén, Tjänsteområdesansvarig invånartjänster vid Inera. Men det är osäkert vart den artificiella intelligensen återfinns i den nya appen. Den första versionen består enbart av en startsida med genvägar till 1177.se. Samt vissa genvägar för att en patient ska kunna nå sin journal. Att det går fortsatt inflation i förkortningen ”AI” är dagens underdrift.

Vi har mer på samma ämne:  Intranät för bättre digitala arbetsverktyg och kommunikation i Katrineholm, ny plattform

1177 Vårdguidens webbplats 1177.se får över tio miljoner besök varje månad. Över 5,6 miljoner invånare någon gång loggat in. Antalet som använder 1177 Vårdguidens e-tjänster fortsätter att öka, från ca 2 miljoner inloggningar i månaden januari 2017 till 3,7 miljoner i november 2018.

Inera har idag även problem med att 2,7 miljoner patientsamtal legat oskyddade på nätet, efter bristande cloud-säkerhet hos leverantören Medicall.

Första versionen fyller 9 år i år. Den släpptes först på Episerver/EpiFind med hjälp från Valtech som ansvarade för design/frontend.