Appbyråerna är döda. Så har Dynamo helt förändrat konceptet

In Android, iPad, iPhone, Nyheter, Teknik by Martin EdenströmLämna en kommentar

Mobilutvecklarna Dynamo Digital Ventures tillhör de första av en ny typ av byråer, som väntas dominera de kommande åren.

En oundviklig utveckling. Tidigare giganter som Apegroup, Screen Interactive, Mobiento och Appcorn har den senaste tiden fått se uppdragen blivit allt färre, radat upp förlusterna och därefter tvingats banta antalet anställda.

De flesta gamla appbyråer har valt att addera sedvanlig HTML5-utveckling till sitt erbjudande och börja konkurrera med de klassiska webbyråerna. Men det visade sig vara konkurrensutsatt mark som inte långsiktigt kunde stoppa år av röda siffror. 

Just Apegroup visade sig nyligen gå -8,4 Mkr back på en 53,4 Mkr omsättning under brutna räkenskapsåret 2016. Ännu ett år av mellan -12 till -15% negativ vinstmarginal. Deloitte Digitals Mobiento AB fortsätter backa, de gick i brinnande högkonjunktur med -4 Mkr på en 63 Mkr omsättning.

Mathias Planks Dynamo Digital Ventures försörjer sig 2017 istället främst på att skapa


premium_mkse

Vill du läsa den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto och loggar in. Använd registreringslänken för att skapa dig en ny användare så du även kommer åt allt MKSE Premium innehåll. Idag och framöver. Du har gjort det en del gånger tidigare i livet och detta formulär tar bara 10-15 sekunder att fylla i. Eller låta Chromes gula auto-ifyllnad fixa allt åt dig. Och tro inte du kan använda en temporär e-post, de kontona rensas bort.

Redan medlem? Smart! Logga in

Glöm inte att ladda om sidan efter du loggat in första gången.

Varför bemöda dig? För att MKSE Medlemmar vet mer. Ligger steget före.

 

Leave a Comment