Kraftigt ökade licensavgifter kan få kunderna att överge Magento 2 e-handel

In Adobe Magento 2, E-handel, Nyheter, Omnikanal, Salesforce Commerce Cloud by Martin EdenströmLämna en kommentar

Under de gångna året har flera branschexperter, oberoende av varandra, berättat hur kunder och e-handlare reagerat på Magento 2s förändrade licensmodell.

E-handelsbolagets nya kinesiska riskkapitalistägare Hillhouse Capital Group har sedan förra vintern slutat att räkna fram en Magento Enterprise 2.0 licensavgift baserat på antalet produktions- samt testservrar. Nu gäller istället Demandswares (Salesforce Commerce) framgångsrika modell där de samlade intäkterna en e-handel drar in förses med en procentsats som utgör licensarvodet. Och handeln verkar generellt gå lite väl bra för de kunder som valt Enterprise 2.0. De som tidigare hade en fast summa att räkna på har nu upplevt en kraftigt ökad licensavgift.

En förändring var samtidigt nödvändig. Appseconnect bedömer att Magnento 1 Enterprise Edition hade ökat från 8000 dollar 2009 till hela 17 900 dollar strax innan Magnento 2 Enterprise Edition släpptes förra året.

Detta ska lett till att flera Magento Enterprise 2.0 kunder och intressenter istället tittar på alternativa plattformar. Alternativet för de som tittat på en Magento Enterprise 2 installation ska vara att de istället nu nöjer sig med


premium_mkse

Vill du läsa den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto och loggar in. Använd registreringslänken för att skapa dig en ny användare så du även kommer åt allt MKSE Premium innehåll. Idag och framöver. Du har gjort det en del gånger tidigare i livet och detta formulär tar bara 10-15 sekunder att fylla i. Eller låta Chromes gula auto-ifyllnad fixa allt åt dig. Och tro inte du kan använda en temporär e-post, de kontona rensas bort.

Redan medlem? Smart! Logga in

Glöm inte att ladda om sidan efter du loggat in första gången.

Varför bemöda dig? För att MKSE Medlemmar vet mer. Ligger steget före.

 

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.