Mer Headless i nya Episerver Q1 2018 Release, förbättrat Insight

In Episerver, Nyheter by Martin Edenström

Episerver har idag släppt den nya releasen för kvartalet, med det talande namnet “Episerver Q1 2018“. De stora nyheterna i denna nya release ska vara ett förbättrat, nytt headless-API samt en utökad Episerver Insight analysdel.

Det nya headless-stödet bygger på att Episerver Digital Experience Cloud fått nytt API för att hämta och uppdatera innehåll som ska göra det enklare att använda Episerver för headless-scenarion som att publicera innehåll  i mobila appar och webbapplikationer.

Inom Episerver Commerce har bland annat tillåtelserättigheter förbättrats i produktkatalogen för att försäkra en bättre kontroll över användare som har rätt att göra ändringar. Dessutom ska stödet för Single Page Application förbättrats.

Nästan samtliga av alla gamla Enterprise CMS, hur slutna och svittunga de än må vara, har under de senaste kvartalen gärna börjat nämna deras “stöd” för headless. Så pass stark är decoupled-trenden. Trots att många aktörer, som just Episerver själva, indirekt först skämtade bort den när Contentful och andra alternativ dök upp för några år sedan.

Även när MKSE.com assisterar med utvärdering och upphandling av CMS har nästan alla beställare under 2017/2018 valt att ha med headless-alternativ av intresse och som “en dark horse”


premium_mkse

Vill du läsa den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto och loggar in. Använd registreringslänken för att skapa dig en ny användare så du även kommer åt allt MKSE Premium innehåll. Idag och framöver. Du har gjort det en del gånger tidigare i livet och detta formulär tar bara 10-15 sekunder att fylla i. Eller låta Chromes gula auto-ifyllnad fixa allt åt dig. Och tro inte du kan använda en temporär e-post, de kontona rensas bort.

Redan medlem? Smart! Logga in

Glöm inte att ladda om sidan efter du loggat in första gången.

Varför bemöda dig? För att MKSE Medlemmar vet mer. Ligger steget före.