3 handlar upp ny headless miljö för Skandinavien, berättar mer om framtidens digitalprojekt

In Contentful, CXM, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Telia har tidigare i år och 2020 berättat om sina Kubernetes, Docker container, Contentful, Nuxt, Cypress, AWS och Lerna projekt. Och Telenor ska valt en headlessarkitektur och tänk i sin Episerver/Optimizely och Adobe Experience Cloud miljö under 2019 för att kunna realisera egna visionerna och styrkan i de autonoma design/UX och tekniskteamen. Vid egna e-handels- och digitala tjänster-framtagandet.

Nu visar det sig att även 3 Scandinavia har sjösatt flera egna headless-projekt under det senaste året. Först ut är 3 Danmark som redan använder Contentful som sitt nya huvud-CMS i en ny Azure Kubernetes Service-miljö. Efter vad som ska ha varit en längre tid på Episerver/Optimizely CMS, framtagen främst inhouse, på sistone. Samt med visst stöd från t ex byrån Isotop i Norden. Tres inhousebyrå Tre Creative Agency är mer digital än att bara jobba med content och egen SEO-copy. Tre Creative Agency har även utsetts till Sveriges bästa inhousebyrå (2015 & 2018).

Vi har mer på samma ämne:  Contentstack headless tar in 0,8 mdr i en marknad värderad till 530 mdr

Men nu är det danska headlesspartnern [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]Novataris A/S som står bakom en ny basplatta och arkitekturtänk för 3 Danmark i en digitalstrategi för framtiden:

”- Novataris har levererat en toppmodern frontend och hjälpt 3 att få en ny lösning baserad på spjutspetsteknologi som passar exakt efter deras behov. Istället för ett gammalt traditionellt CMS med alla tillhörande utmaningar har 3 nu en ”best of breed” -lösning, bestående av en palett av noggrant utvalda teknologier. ”

”Rolling deploy”, ”zero downtime” och helautomatiskt test möjliggör kortare releasecykler och snabbare time-to-market. Detta innebär att 3 nu kan sätta nya funktioner i produktion på rekordtid. Den korta uppsättningstiden kan stärka 3 som företag eftersom de kan reagera på marknadsförändringar och affärsbeslut snabbare.

Vi har mer på samma ämne:  Bäst i Norden på AWS

Frontend-arkitekturen är bland annat baserad på React, Contentful och Node JS med drift i Microsofts moln med K8s (Kubernetes) stöd. Detta ska skapar en större flexibilitet i arbetet med innehåll såväl som ny funktionalitet i olika processer kring lanseringar av innehåll.

Tre har även gjort flera spännande val inom egna inhouse/outsourcade online marketing avdelningen redan 2017 samt valde Salesforce inom Marketing Automation för några år sedan (det var sex år efter vi på MKSE.com påpekade att det nog varit smart börja driva in MA-data och möjliga konverteringar i samband med 2013-releasen.

[/ppp_patron_only]