Contentful, Konsumentverket, meridium, ninetech, sogeti, TietoEVRY Contentful, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Offentlig sektor

Konsumentverket valde Contentful headless CMS, anser fler myndigheter borde byta

In Contentful, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Offentlig sektor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Konsumentverket berättar att de just lagt om sin strategi och valt att bygga vidare på headless CMS. De har dessutom flera teorier kring varför fler och fler myndigheter, likväl som företag, väljer att bygga sina digitala tjänster på ett CMS utan huvud under 2019/2020.

Konsumentverkets ska valt headless och specifikt Sverige-aktiva Contentful då de strävade efter att bygga en bättre plattform för sina användare och ville hitta nya sätt att kunna leverera innehåll och information om mer komplicerade ämnen. Införandet av Contentful kallas för:

“En omedelbar framgång som sparat mycket tid och hjälpte många användare.”

Konsumentverket ska under flera år känt att de ville ta olika projekt, sajter och produkter till nästa nivå, men det monolitiska tidigare CMS:et var inte redo för detta. De sökte nya sätt att “bygga sina digitala tjänster smartare och snabbare”.

Vi har börjat med nyhetsbrevsutskick med enbart CRM-nyheter! Det finns även fyra andra intressenischningar.
Ta del av en helt personaliserad MKSE.com upplevelse idag. Klicka här

Konsumentverket ska under projektets gång fått lära sig vilka nya typer av krav som ska ställas på ett headless-CMS i en utvärdering och upphandling. Andra än de som krävs av mer traditionella CMS. TietoEVRY ska varit ansvarig partner i det nya projektet.

Vi har mer på samma ämne:  Tieto köper upp Meridium med 60 anställda som bestämmer sin egen lön

Konsumentverket har tidigare jobbat med Meridium (uppköpta av Tieto och sedermera sammanslagna med TietoEvry) för Konsumentverkets tidigare Episerver CMS-projekt. De har även jobbat med Two, Ninetech och Sogeti i några projekt.

Fler artiklar idag:

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss