60 procent dyrare att attrahera nya kunder, många oavsiktliga kundförluster – Stripe lanserar ny revenue recovery

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Betallösningsaktören Stripe har genomfört en ny undersökning som ska visa på att hela 25 procent av SaaS-bolags kundförluster ska vara helt oavsiktliga. Kostnaden för att attrahera nya kunder ska dessutom ökat med 60 procent de senaste fem åren. Därför har bolaget tagit fram ett nytt gränssnitt för revenue recovery samt nya funktioner i Stripe BiIlling som bättre ska hantera intäkter samt erbjuda automatisering och analys av olika typer av återkommande intäkter för kunderna.

0 %
dyrare är det att attrahera nya kunder
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Stripe vill låta kunder förstå och hantera kundbortfall bättre vid främst utcheckningen. Undersökningen ska även visa på att kunder som kommer tillbaka tenderar att stanna kvar i ytterligare sju månader.

Stripe Billing ska ha över 200 000 företag på kundlistan. Slack och den amerikanska dagstidningen The Atlantic är två av dessa.