61 procent av all e-handel över mobilen enligt Salesforce, nya produkter och ny svensk ledning

In Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Under årets andra kvartal, april-juni, visade Salesforce Shopping Index en historisk e-handelstillväxt om 43 procent, jämfört med året innan. Ökningen under årets tredje kvartal är fortfarande på historiska nivåer, om än med något mindre dramatisk ökning. Under juli-september var omsättningsökningen 33 procent jämfört med kvartal tre förra året.

Detta enligt Salesforce-rapporten ”Shopping Index” som ska mäta digitala trender och beteenden bland 1,8 miljarder konsumenter och 1500 nätbutiker i 51 länder, däribland Sverige. Resultatet visar att e-handeln i Norden ökade med 33 procent under det tredje kvartalet jämfört med samma period förra året. Mobilen har blivit den primära kanalen vid onlineshopping med hela 61 procent av köpen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så använder Mercedes-Benz nya Automotive Cloud

Salesforce släppte i veckan även det viktiga B2B tillägget Salesforce Revenue Cloud för CPQ-ägande Chief Revenue Officers som bättre behöver kunna följa allt kassaflöde in och ut i realtid. Samt vill få en vy över alla digitala B2B inköp som de kan lita på.

Salesforce har gått starkt under pandemin med fler hemarbetare, men i en justering av intern kompetens valde även Salesforce att sparka 1000 av 54 000 anställda i slutet av augusti. I Sverige har Salesforce kastat om en aning i C-levelgruppen med ytterligare en ny marknadschef, efter att den tidigare innehavaren av rollen valde att lämna efter bara ett år.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Salesforce stämda, hårdare krav kring marknadsföring av tekniska egenskaper att vänta