70 procent av alla svenska bolag helt redo för digitaliseringen

In Content Marketing, CXM, Nyheter, Omnikanal, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Curamando har genom Kantar SIFO frågat ut VDs och marknadschefer på svenska bolag med omsättning över 300 Mkr om synen på den egna digitala förmågan och konkurrenskraften.

Frågan är om inte svenska marknadscheferna var aningen kaxigare och, efter inhouse-trenden, med mer självförtroende än Curamando hade förutspått? Undersökningen visade att enbart 30% saknade en mer formaliserad plan för egna ”digitaliseringen”. Och bara hälften av de undersökta bolagen saknade en fullt budgeterad plan för den digitala omställningen. Här kanske det hade varit en idé att inkludera brödtextsvar kring vad ”digitaliseringen” faktiskt avser, per svarande.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Därför satsar Nord DDB på Growth och Martech/CRM

Mer intressant var att 26% av svarande VD:ar upplever press från styrelsen att öka tempot i digitaliseringen samtidigt som 43% av marknadscheferna tydligen upplever press ifrån sin VD att öka företagets ”digitalisering”. Att marknadscheferna känner sig mer stressade kan ha att göra med att de inte utsatts för denna typ av förändring de senaste decennierna. 30% av de undersökta företagen hade även tillsatt en, motsvarande CDO-roll, med ansvar för att driva eller accelerera den digitala omställningen.

Se siffror och statistik kring svenska marknadsavdelningar och inhouse-trenden här (se slide 8 för lite citat om hur marknadsavdelningarna och annonsköparna tycker om egna digitaliseringen och inhouse-satsningen). Uppgifter som visar hur pass nöjda kundsidan är med sina nysatsningar.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Åhléns kastar ut 20 byråer för egen digitalfokuserad inhouse, de ryker

Där årerfinns den större studie MKSE.com nyligen genomfört om de nya digitala marknadsavdelningar som växer fram. Vilka roller och titlar de anställer, rekryterar och som de redan flyttat inhouse. Premiärvisad under Wednesday Relations Marketing Automation Days i mitten av november och ett av ämnena under CMO goes TECH mötet i Stockholm i slutet av november 2018.