8 anledningar till varför alla pratar CMIS under 2011

In Java, Microsoft .NET, Nyheter, Open source PHP, Övriga / Custom CMS by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Digital Landfill har skrivit en lista med 8 anledningar varför 2011 kommer bli året då alla vill prata och pratar CMIS.

1. CMIS is the SQL for Content Management.

Standardiseringen databasen hade på sättet vi jobbar kommer CMIS motsvara som uppbackad standard. Och det behövs en standard att bygga vidare på.

2. CMIS is not just another standard.

IBM, Microsoft, Open Text, Alfresco och de andra inte bara säger de ska stödja CMIS,de har redan släppt CMIS-compliant produkter och är engagerade för att jobba ihop på ett sätt som är mycket ovanligt för vinstrdrivande storföretag. Open source kan föranlett detta.

3. CMIS is already well accepted by the customers.

77% av AIIM-medlemmarna vet idag vad CMIS är och 42% av dem tror CMIS blir en key factor inom ECM projekt under 2011.

4. No more lock-in to one ECM-vendor thanks to CMIS.

Det blir mycket enklare att lämna properitära lösningar för open source produkter med CMIS-stöd. Under slutet av 2010 dyker det upp sådana kundförfrågningar hela tiden.

5. With CMIS the ECM infrastructure will become a commodity.

Den grundläggande ECM-infrastrukturen är numera inget där tillverkarna kan sticka ut. De kan heller inte längre ”måla in sig i hörn” backend, det vill inte kunderna ha. Så för att skydda sig mot open source alternativ måste tillverkarna istället satsa på CMIS.

6. CMIS-based applications will become the differentiator.

Appar gjorda för CMIS börjar dyka upp och finns färdiga att använda av kunder redan idag. Som Generis Cara samt WeWebU med OpenWorkdesk suite av applikationer.

7. CMIS will help to create a 360° view of your customer.

Content Federation ersätts av CMIS och flera samverkande repositories blir överflödigt istället för en konsoliderad CMIS ECM-miljö.

8. CMIS 1.0 is just the beginning.

CMIS Tekniska Commitee vid OASIS har redan beslutat sig för att under 2011 jobba vidare på nästa version av CMIS. Dessa nya versioner kommer definitivt göra standarden till något branschomvälvande.

MKSE.com tidigare CMIS-dokumentation finner ni här.

Kommentarer

  1. Pingback: Tweets that mention 8 anledningar till varför alla pratar CMIS under 2011 | Might Know Something Else -- Topsy.com

Leave a Comment