8848 Altitude landar på ny Jetshop headless, snabbhet i fokus. Andra referenser imponerar

In Nyheter, E-handel, Norce / Jetshop / Storm Commerce, PWA by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Jetshop berättar att de nyligen kunnat välkomna sportmärket 8848 Altitude till egna plattformen. Jetshop har numera även de, precis som alla andra aktörer, lagt till headless, cloud och API-first och mikrotjänsteorienterad till den egna huvudsakliga produktbeskrivningen. Trots att det var rätt nyligen var ett annat feature/fokus som gällde för e-handelsplattformen. Förvisso skrevs fronten av och om från Göteborgsprodukten under början av förra året, som MKSE.com skrev om då.

8848 Altitude’s nya e-handel ska byggts för att vara ”snabbare än någonsin”. En vansklig sak att skryta med dessa dagar. Det vet Avensia sedan tidigare som visade sig bara ha 23/100 i Google Pagespeedbetyg då de började skryta om ”världsledande” PWA-snabbhet redan för två år sedan. I mobilen får nya www.8848altitude.com bara 10/100 i betyg av Google Pagespeed. Detta då det tar 2 sekunder för FcP och runt fem sekunder att ladda in allt innehåll. Desktop får 39/100 i betyg.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Dyra konsult- och headless plattformskostnader tog kål på Babyworld

Avensias sajt har hämtat in lite sedan mätningen 2018, de får 24/100 i betyg idag (48/100 desktop). Dubbla siffrorna mot 8848altitude.com. Det är ändå bara hälften så bra som t ex nya Shopify Plus Storefront-kunder från projekt som nya Lindts brand store. Den visar att annat är möjligt med att uppnå 93/100 i desktop och 40/100 mobilt. Men det vet Jetshop. När Jetshop först visade upp Jetshop Flight storefront gjorde de det med kundexemplet shopnorthernspirit.se. Den e-handeln kallades vid lanseringen ”världsledande” och klockade in på ett Google Pagespeed betyg om 36/100 i december 2018. Men här har faktiskt saker hänt på två år. En mätning idag på samma sajt ger bland de snabbaste tider som uppmätts i landet med 94/100 Mobile och 100/100 i Desktop. På Loopia DNS:er och med drift hos Iver/Candidator AB.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  8848 Altitude byter till litium, tredje plattformen på kort tid

Får vi se om det tar två års samarbete och progressiv optimering för 8848 Altitude att komma upp i samma mättal eller om det går fortare andra halvåret 2020. Stort fokus för sportmärket ska även ha legat på den nya 8848altitude.com-designen framtagen tillsammans med R3 reklambyrå.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss