A/B Testing – när ni vill testa nytt flöde eller ny leverantör

In Nyheter, Övriga / Custom CMS by edenstromLämna en kommentar

Är du CMS-ägare och undrar om hur pass många fler forumlärsvar du skulle kunna få in? Eller e-handelsägare och sugen på att minska köpflödet från 5 till 3 steg? Då ska du läsa vidare om A/B Testing.

A/B Testing kan även vara vägen att gå om ni har pratat om att testa en ny byrå eller IT-konsult som offererat ett spännande förändringsförslag.

A/B Testing går ut på att jämföra och sätt alternativ i kontrast, baserat på mätning. Ger direkt förändringsförslag. I CMS sammanhang innebär det att systemet förbereds på att skicka varannan (eller t ex 10 %) av besökarna till ett alternativt formulär. Sedan mäts konvertingen (conversion) eller effekten av denna B-grupp mot den standard A-grupp som under samma tidsperiod använt det klassiska forumläret.

Vi har mer på samma ämne:  SJ vill ur teknisk komplexitet, handlar upp holländskt bokningssystem för webb och alla appar. Sjösätts 2023

Nackdelar förutom kostnad? En liten risk tar ni eftersom testet kan nå en trogen, frekvent återkommande besökare/kund som konfunderas av att se samma sida – i två olika utföranden.

Men det är definitivt bra grejor för framtida samtal med ledning. Eller för att göra val i ett icke-tidskritiskt förändringsprojekt inom webbdesign.

Kommentarer

  1. Pingback: Interwoven tycker till om MVT testing « EPiServer Polopoly Sharepoint CMS blogg

Leave a Comment