A/B Testing, CMS, ledning Nyheter, Övriga / Custom CMS

A/B Testing – när ni vill testa nytt flöde eller ny leverantör

In Nyheter, Övriga / Custom CMS by edenstromLämna en kommentar

Är du CMS-ägare och undrar om hur pass många fler forumlärsvar du skulle kunna få in? Eller e-handelsägare och sugen på att minska köpflödet från 5 till 3 steg? Då ska du läsa vidare om A/B Testing.
A/B Testing, CMS, ledning Nyheter, Övriga / Custom CMS

A/B Testing kan även vara vägen att gå om ni har pratat om att testa en ny byrå eller IT-konsult som offererat ett spännande förändringsförslag.

A/B Testing går ut på att jämföra och sätt alternativ i kontrast, baserat på mätning. Ger direkt förändringsförslag. I CMS sammanhang innebär det att systemet förbereds på att skicka varannan (eller t ex 10 %) av besökarna till ett alternativt formulär. Sedan mäts konvertingen (conversion) eller effekten av denna B-grupp mot den standard A-grupp som under samma tidsperiod använt det klassiska forumläret.

Vi har mer på samma ämne:  Fler större kunder väljer Symplify CRO och CRM stöd, närmar sig 100 Mkr

Nackdelar förutom kostnad? En liten risk tar ni eftersom testet kan nå en trogen, frekvent återkommande besökare/kund som konfunderas av att se samma sida – i två olika utföranden.

Men det är definitivt bra grejor för framtida samtal med ledning. Eller för att göra val i ett icke-tidskritiskt förändringsprojekt inom webbdesign.

Kommentarer

  1. Pingback: Interwoven tycker till om MVT testing « EPiServer Polopoly Sharepoint CMS blogg

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.