Accenture vinner B2B e-handelsprojekt för Martin & Servera på enterpriseplattform

In Nyheter, CXM, E-handel, Intershop, Omnikanal by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det är inte direkt samma frekvens med nya e-handelsprojekt som när Accenture Brightstep var en egen entitet för 3-4 år sedan, men vissa nya e-handelsproduktioner kommer fortfarande från svenska Accenture Interactive på Rådmansgatan. Ett nytt ”flexibelt och hybrid scrum”-case Accenture och service design/UX-enheten Fjord presenterar i år är den uppdaterade B2B e-handeln för Martin & Servera. De har valt skapa en gemensam sida för e-handel och hemsida. Projektet och ”butiken” ska ha byggts om på bara tio månader. Intershop-sajten martinservera.se beställdes av Erik Hjort Chef e-handel och CIO Hanna Nettelvik på Martin & Servera för två år sedan, men den ska på sistone ha fått flera större uppdateringar av den numera 506 000 man stora konsultbyrån.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  EQT Ventures in i Stackbit UI och Fly.io, ser nya möjligheter inom "composable"

Det går numera att t ex personalisera sin vy med:

  • Förfina sortiment – B2B e-handlare kan välja från vilken kategori de vill se produkter
  • Varutyp – visar om det är kylt/fryst/torrt etc
  • Varumärke – B2B e-handlare kan välja vilken leverantörs sortiment de vill se
  • Artikelmärkning – B2B e-handlare kan välja att tex se KRAV-märkt, laktosfritt etc.

Accentures e-handelsfokus stammar i stort från det uppköpta bolagets fokus och kompetens. Som bestod av plattformar som idag inte efterfrågas alls i samma grad. Som vi rapporterar frekvent sista åren har svenska SAP Commerce Cloud (hybris) och Intershop 7 kunder de senaste 24 månaderna främst fasat ut lösningarna för mindre, inte så enterprise-tunga lösningar. Inte sällan väljs även mer headless-fokuserade alternativ.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Accenture, CAG Group, Chas Visual Management, Fujitsu Sweden, Nexer, Pulsen, B3 Consulting Group, Decerno, IT-Huset, Magello och Omegapoint vinner Kammarkollegiets miljardupphandling

Inom intern och extern resurstillsättning har Martin & Servera även jobbat med Beyond Retail.