Adobe CQ Cloud Manager och Adobe CQ eCommerce med hybris presenterat

In Adobe AEM, Nyheter, SAP Commerce Cloudby Martin EdenströmLämna en kommentar

Under tisdagsmorgonen på Adobe Summit 2012 i London presenterar en entusiastisk Brad Rencher det senaste samarbetet för Adobe CQ5.5, Adobe CQ eCommerce. Ett samarbete som Adobe hoppas ska ta den relativt nyblivna CMS-tillverkaren längre i fler europeiska upphandlingsprocesser.

http://www.cmswire.com/images/Adobe_CEM_1.jpg

För på den gamla, schweiziska Day-tiden fanns inte behovet av att även kunna prata och presentera e-handelslösningar. Men det behövs idag i de forum Adobe rör sig. Och med tanke på kunderna som ska ha råd med en fulländad, dyr Adobe Digital Marketing Suite måste det även gå att prata integrerad e-handel.

Fler artiklar om ämnet:  SAP lägger ned e-handelsvarumärket hybris, skapar sex moln

Samarbetet kan ha svenska kopplingar från det 18-24 månader gamla H&M HM.com jätteprojekt där både Adobe CQ5 och hybris använts. De både java-systemen delar inte bara sin europeiska bakgrund men även många integrationsstandarder som JSR-specifikationer och kundmålgrupp. På det sättet passar de väl ihop.

Nya CMS/commerce lösningar ska både säljas och driftas av Adobes partners som Valtech och SapientNitro, men Adobe hoppas även kunderna ska välja att dyka upp i dagens andra stora lansering – Adobe CQ Cloud. En egenhändigt hostad historia som ska ge snabbhet för skalbar kampanjupprättning och app-stödd webbpåbyggnad (PackageShare).

Fler artiklar om ämnet:  Enbart digital försäljning i kommande H&M /Nyden mot millennials

Samtidigt berättar Adobes CTO att deras syn på samarbetspartners framöver är:

“We don’t see ourselfes working with system integrations, only digital agencies.”

 

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.