Adobe CQ Cloud Manager och Adobe CQ eCommerce med hybris presenterat

In Adobe AEM, Nyheter, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Under tisdagsmorgonen på Adobe Summit 2012 i London presenterar en entusiastisk Brad Rencher det senaste samarbetet för Adobe CQ5.5, Adobe CQ eCommerce. Ett samarbete som Adobe hoppas ska ta den relativt nyblivna CMS-tillverkaren längre i fler europeiska upphandlingsprocesser.

http://www.cmswire.com/images/Adobe_CEM_1.jpg

För på den gamla, schweiziska Day-tiden fanns inte behovet av att även kunna prata och presentera e-handelslösningar. Men det behövs idag i de forum Adobe rör sig. Och med tanke på kunderna som ska ha råd med en fulländad, dyr Adobe Digital Marketing Suite måste det även gå att prata integrerad e-handel.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  XXL genomför flera nya e-handelsprojekt

Samarbetet kan ha svenska kopplingar från det 18-24 månader gamla H&M HM.com jätteprojekt där både Adobe CQ5 och hybris använts. De både java-systemen delar inte bara sin europeiska bakgrund men även många integrationsstandarder som JSR-specifikationer och kundmålgrupp. På det sättet passar de väl ihop.

Nya CMS/commerce lösningar ska både säljas och driftas av Adobes partners som Valtech och SapientNitro, men Adobe hoppas även kunderna ska välja att dyka upp i dagens andra stora lansering – Adobe CQ Cloud. En egenhändigt hostad historia som ska ge snabbhet för skalbar kampanjupprättning och app-stödd webbpåbyggnad (PackageShare).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Centra och Shopify dominerar i "perf" e-handelsmätning, tio ggr snabbare än SAP

Samtidigt berättar Adobes CTO att deras syn på samarbetspartners framöver är:

”We don’t see ourselfes working with system integrations, only digital agencies.”

 

Leave a Comment