Adobe Marketing ger sig på 392 000 nya .NET kunder med Microsoft samarbete

In Adobe AEM, API, CXM, HCL Commerce, Microsoft Dynamics 365, Nyheter, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

I sin kamp att bli helt oumbärlig för marknadsförare visar Adobe upp ännu ett samarbete. Det verkar inte finnas någon gräns kring hur många avtal deras jurister lyckas knyta med världens ledande mjukvaruföretag.

Nu är det Microsoft som under onsdagsmorgonen på stora eventet Adobe Summit London visas upp som en ny samarbetspartner.

Adobe och Microsoft tror sig mötas hos kunder som har en Microsoft Dynamics CRM installation av något slag och som vill synka sin kunddata mot funktionaliteten i Adobes marknadsföringsmoln.

En bra match för Adobe. Området tillhör Microsofts starkaste idag. Dynamics AX-försäljningen har ökat med mer än 30% bara senaste halvåret. Antalet nya NAV-kunder ökat med 30% under samma period och försäljningen av Dynamics CRM har ökat med tvåsiffriga nummer i 38 kvartal i rad (!).

Kirill Tatarinov, Microsoft Business Solutions EVP, säger att:

” – Genom partnerskapet kan vi erbjuda en omfattande upprättning av engagerande processer för enterprise kunder för att hjälpa dem bli bättre i sitt engagemang mot kund.”

Och Malin Bodolla, nordisk marknadschef för Adobe Marketing Cloud, fortsätter:

”– Det har tidigare varit en utmaning för företag att utnyttja data från exempelvis köphistorik, och som kund har de flesta förmodligen upplevt marknadsföring som missar målet och känns irrelevant. Med vårt nya samarbete med Microsoft kan företag samla all kunskap om sina kunder över alla plattformar så att de känner att företagen verkligen lyssnar på dem och är mer relevant i sin marknadsföring.”

Vilka nya kunder når Adobe genom samarbetet? En hel del under 2015:

  • Microsoft Dynamics® AX 20 000 företag världen över
  • Microsoft Dynamics® GP 47 000 företag världen över
  • Microsoft Dynamics® NAV 110 000 företag världen över
  • Microsoft Dynamics® SL 13 500 företag världen över
  • Microsoft Dynamics® CRM 40 000+ företag världen över med 4,4 miljoner användare

Samt:

  • Microsoft Dynamics Retail: 46 500 företag världen över
  • Microsoft Dynamics C5: 85 000 företag världen över
  • Microsoft XAL,C4/Apertum: 30 000 företag världen över

På pappret ingen ”stack-korrekt” match då det handlar om främst java (Adobe AEM produkterna) som möts med Microsofts .NET-teknik. Men i en best-of-breed CXM-värld med bra API:er inte längre ett problem, enligt Adobe.

Däremot troligtvis en smärre chock för .NET-aktörer som Sitecore och EPiServer som tidigare fått agera ostört med samarbeten inom .NET-världen.

Sedan tidigare är Adobe partner med aktörer som IBM, hybris, SAP, Elastic Path och SalesForce. Bland många andra.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Trygg-hansa väljer ny plattformsleverantör, lämnar custom-lösningar

Kommentarer

  1. Pingback: Personlig kommunikation i fokus - trenden på Summit | Digital Marketing Blog

Leave a Comment