Adobe och Google gör gemensam sak med Firefly och Bard generisk AI

In Adobe AEM, AI, ChatGPT, Machine Learning, Content Marketing, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det blir viktiga produktpartnern Adobe som Google tar hjälp av då en större generativ AI satsning med Google Bard ska ut till företagsanvändarna. Adobe och Google berättar under torsdagen att content AI stödet Adobe Firefly integrerats med Bard by Google.

0 st
medlemmar har redan gått med i AI kontroll organet
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Med den nya Bard by Google-integrationen kommer användare på alla kompetensnivåer att kunna beskriva sin vision för Bard med sina egna ord för att skapa Firefly-genererade bilder direkt i Bard. Adobe Firefly kallas en av de mest framgångsrika beta-lanseringarna i företagets historia; Över 70 miljoner bilder genererades under första månaden.

Adobe ska inför lanseringen även jobbat mycket på det legala. En viktig stöttesten för företaget, som även äger sin egen bildbank etc. CAI (Content Authenticity Initiative) regulation och öppen källkodsteknik används till fullo för att ge bättre transparens till vilka bilder som genereras genom Firefly-Bard-integrering. CAI har 1000 medlemmar som inkluderar Universal Music Group (UMG), Stability AI och Spawning.ai.

Firefly har CAI:s innehållsuppgifter som standard, så bilder som skapas i Bard med Firefly ska få inbyggd transparens. CAI:s innehållsuppgifter är ett gratis verktyg med öppen källkod som fungerar som en digital ”näringsmärkning”. Innehållsreferenser kan visa information som namn, datum, verktygen som används för att skapa en bild och eventuella redigeringar som gjorts i den bilden. De förblir associerade med innehåll varhelst den används, publiceras eller lagras, för bättre referens som kan hjälpa konsumenter fatta beslut om genererat digitalt innehåll.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Vinnova-ledningen "som en sekt", tog in vänner för IT-uppdrag värt 8,6 Mkr