Adobe satsar hårt på SPA-sidor, kombinerar kampanjfavoriten med egen personaliseringegenskaper

In Adobe AEM, CXM, Java, Nyheter, Static Site Generator, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Populariteten inom javascriptramverk som Angular.js och React.js har inte gått Adobe obemärkt. CMS och CX-jätten har börjat omfamna ramverkens agilitet, prestandafördelar och erkända, användarfokuserade upplevelsegenskaper.

För användare har i allt större utsträckning vant sig vid realtidskänslan, rappheten och direktheten inom native appar och kräver samma sak av sina webbtjänster. I Adobes värld gör det att behovet för SPA, single-page applications, ökat. Ett SPA:s delkomponenter återfinns inte i JSP- eller Adobes favorit HTL-filer, men i ett eget SPA framework som en JSON datastruktur. Single-page applications skiljer sig från fjol och förrförra årets omtalade SWG:er (static site generators) då den senare fortfarande mer fokuserar på att leverera innehåll just som det presenterats. Inte med hjälp av JSON eller annan dynamisk paketering.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Adobe Experience Cloud inleder året med att släppa ny "headless, API-first" paketering

Dessutom producerar just nu en mängd av Adobes alla större kunder mängder med SPA-webbar genom alla kampanjsidor och mindre varumäkres- och tjänstesajter. Dessa ska upp snabbt och förses med Angular.js och React.js, men samtidigt inte tappa egenskaper inom analys, personalisering och övrigt Experience Cloud stöd.

Därför finns sedan 2018 nu en ny ”SPA Editor” i Adobe Experience Cloud. Den låter marknadsförare och redaktörer, utan teknisk kunskap, skapa en enstaka HTML-sida som dynamiskt kan förses och uppdateras med olika interaktionsegenskaper. Nu kan marknadsförare  ”drag and droppa” in personalisering via Target och olika analytiska och Marketing Automation-egenskaper till en enkel kampanjsida.