Adobe, Tealium och Salesforce sågas i ny CDP-rapport

In Adobe AEM, CDP, DMP, Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Förvänta er inga sponsorskap av Adobe eller Salesforce till Real Story Group (RSG) i närtid. RSGs Tony Byrne har, på det klassiska sätt som han faktiskt gjort i runt 15 år nu, totalsågat de båda bjässarnas ledande position i en Gartner Magic Quadrant. Denna gång rör det förra veckans genomgång från Gartner om marknadens bästa CDP. Som toppades av nyss nämnda två leverantörer detta år.

0 SEK
vill RSG ha för sin egna CDP-studie
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Salesforce anklagas av Tony för att fara med osanning om sina uppköpta och delvis införlivade CDP-produkter 2024. Det ska fortfarande vara en röra av olika tekniker och med prislappar som anses grova. Adobe anklagas även de av RSG och Tony för att främst försöka sälja in andras, uppköpa teknik som ännu inte integrerats in på ett bra sätt. Dessutom ska de egna CDP-ambitionerna inom företaget ha förändrats så mycket från år till år att RSG tycker synd om alla betalande licenstagare från t ex de stora förvärvsåren 2019-2022. Och den sista ledaren Tealiums historiska arv inom främst det smalare området Tag Mangement ska inte alls vara någon typ av garanti för ett kompetent eller komplett stöd inom området CDP, menar till slut Tony och RSG i sitt nya uttalande.

Det ska tilläggas att RSG ofta passar på att ifrågasätta denna typ av Gartner och Forrester rapporter, för att sedan skicka vidare besökare till sin sajt och e-handel där de egna RSG och CDP-utvärderingarna och rapporterna säljs för omkring 64 000 SEK per PDF.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Offentliga England investerar stort i Salesforce och Slack