Aftonbladet / Apegroup släpper riktig nyhets-App, Supernytt

In Android, iPhone, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström9 Comments

Det har klagats och klagats över den länkfarm till främst mobil.aftonbladet.se (baserad på Escenic CMS) som utgör enda Aftonbladet.se-appen idag. Senast så sent som i början av veckan.


Då berättar Johan Åsen för MKSE.com att Supernytt släpps imorgon. En iPhone och Android applikation framtagen av Apegroup som erbjuder topplistor över de mest lästa nyheterna och mest sedda nyhetsklippen.

Nyhetsapplikationen har Twitter och Facebook tipsintegration och möjlighet att skicka in egna nyheter till Aftonbladet. Kul med första samreleasen på både Android och iPhone.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Aftonbladet bygger in AI-stöd från OpenAI, sköter nya sektioner av sajten

Och antalet unika mobilbesökare ligger mellan 230 000 och 240 000. Även på just iPhone är trafiken offentlig. Här återfinns den hos KIAIndex, just nu runt 20 000 besök i veckan (dock påpekar Tom / TV.nu att deras siffror tydligen denna vecka är fyra ggr högre, 80 000 besökare, dvs. 1,5 SEK per App-view)

Lite magstarkt av TV.nu att försöka ta 1,5 SEK 6:- SEK per App-view (baserat på TV.nu:s 80 000 besök / vecka) för det.

Kommentarer

 1. Nä, har inte rätt att dela upp några plus. En Google Image-search som alltid. Vadå, delar du ut getingar eller? ;)
  Testade just App'en, var OK. Topplistorna är väl roligast, den informationen vet jag inte om jag sett i någon tidigare form.

 2. Martin: trafiken som redovisas på KIA är Aftonbladets app-trafik. Inte vår. Vi har ca 80 000 unika per vecka. Har inte Kia-godkänd mätning än men det är på gång. Dock är den ganska felfri då man mäter unika iPhone-lurar (efter unika ID som rapporteras genom Apple). /Tom X

 3. Ser att du fortfarande har lite svårt för siffror eller definitioner i dina uträkningar. Förvirrande minst sagt.

  En appview är väl ändå en visning av en applikation och inte en unik användare? Möjligtvis att det skulle kunna vara en visning av en vy i en applikation. Inte heller får du ut någon reell info om antalet visningar av applikationen genom KIA index utan bara webbanpassade siffror.

  Dessutom låter det nästan som om du tror att aftonbladets appar skulle vara synonymt med tv.nu:s appar men så verkar verkligen inte vara fallet. Inte heller prisjakt, tasteline osv verkar ha något med dessa siffror att göra utan endast tidningen aftonbladets applikationsvisningar.

  Unika besökare på aftonbladets mobilsajt hade du dock fått rätt – även om det kunde göras tydligare att applikations-besökarna inte ingår där.

  Kort sagt tycker jag dina siffror blir mer förvirrande än förtydligande.

 4. Då dök den här upp efter en månad. Enligt ovan, jag följde KIA:s app statistik. Och vad är det för data KIA mätt upp för Aftonbladet och Tom pratar om då? Han om någon borde veta.

Leave a Comment