Aftonbladets app pratar med iBeacons på stan

In iPhone, Java, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Ni kan varit i kontakt med iBeacons utan att vetat om det. Och ännu en anledning varför alla mobilsajter envisas med att tjat om att installera appar när ni mobilwebbssurfar. För soppmärket Knorr har Unilever och Mindshare nyligen testat ett iBeacon projekt med koppling till Aftonbladets iOS-app.

Detta för fysisk retargeting av sopprodukter. Besökare vid en foodtruck taggades och återanknöts senare med riktad reklam om de hade Aftonbladet appen installerad.

Det gäller bara att användarna faktiskt valt att använda appen och hade notifikationsmöjligheter påslagna. Och inte förlitar sig på Aftonbladet.se mobilwebben som alla andra. app.network.aftonbladet har enligt Kiaindex en skarpt nedåtgående trafikkurva med 142 000 besökare samtidigt som Aftonbladet mobil har 5,7 miljoner besökare.
Det är okänt här många riktade retarg’ets det faktiskt gick ut efter kampanjen

Samtidigt kul att Mindshare fick möjligheten att prova med Unilever. Karin Schenström, Nordic Marketing Manager Knorr beställde. Tekniken levererades av Glimr som arbetar tillsammas med Schibsted i andra utvecklingsprojekt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Netlify headless får 22 mdr värdering, anledningarna till hysterin

Leave a Comment