AI uppskattat för personliga rekommendationer, så utbrett är genAI bland innehållsskaparna

In Adobe AEM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Adobe har släppt en ny 2024 Digital Trends-rapport som undersökt nära 7000 konsumenter från 13 länder om hur de vill att varumärken ska engagera sig med dem online. Där framgår det att över två tredjedelar (68%) av konsumenterna anser att personliga rekommendationer är viktiga och är bekväma med att varumärken använder AI om det förbättrar den personliga anpassningen.

0 %
har redan implementerat inledande Gen AI-lösningar
AD:  

Få ovärderliga råd och kunskap inom området. Öppna upp ett MKSE.com expert online videosamtal på några minuter. Skaffa ett MKSE 🔭 Premium konto idag. En del av MKSE Patreon medlemskapet. Experutvärdering, personligt stöd plattformsval, intel/databastillgång och rådgivning längs med vägen.

Drygt hälften (52%) av konsumenterna säger att de gärna ser att ålder och kön används för personalisering, men är mer försiktiga med etnicitet (20%), surfhistorik (webb; 27% eller sociala medier; 26%) och inkomst (16%). Omkring en tredjedel (32%) av marknadsförarna använder generativ AI-lösningar och över en fjärdedel (27%) använder det för att utforma e-post, meddelanden och andra texter och över två tredjedelar (68%) av konsumenterna säger att personliga rekommendationer är viktiga och en tredjedel (33%) uppger att personliga rekommendationer är ett av de främsta sätten som varumärken kan förbättra deras övergripande digitala upplevelser.

Majoriteten av konsumenterna ser gärna att AI ger förslag (81%) och rekommendationer (79%). Två tredjedelar (64%) är åtminstone ganska bekväma med att varumärken använder AI-genererade bilder för att göra marknadsföringsbudskap mer engagerande, men 80% säger att det är viktigt att veta om de pratar med en bot eller en människa. 69% vill ha en ”mer interaktiv” shoppingupplevelse online.

71% förväntar sig en sömlös upplevelse i alla kundkanaler – både i butik, via telefon och digitalt.

Nästan en tredjedel (32%) har redan implementerat inledande Gen AI-lösningar, inklusive pilotprojekt, och över en fjärdedel (27%) använder generativ AI för att utforma e-postmeddelanden, meddelanden och andra texter. 25% använder Gen AI för att personalisera bilder, infografik eller videoinnehåll.

Beställarstöd inom martech, e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss

    MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Storbankerna allt rappare med martech-stöd, 50 procent redan realtid/context personaliserat