All innovation i NA-KD.com e-handel, 145 000 följare efter 12 månader på Instagram

In Adobe Commerce / Magento, CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

NA-KD.com har ett år efter namnet avtäcktes gått live på en första version i Magento 2 miljö. Vad innehåller då den omtalade, ”state-of-the-art” anpassade e-handelslösningen från Jarmo Vahatapio?

Det är en contentuppbyggd sak med blandat blogg/Instagram/Tumblr-likt innehåll tillsammans med bildbaserade e-handelspuffar. Båda delarna med väldigt krispiga, högupplösta bilder. Tagna på event som amerikanska Cochella, kostsamt. Allt med stöd för swipe i sidled av produkt/inspirations-bilder, kollage upp till 10 bilder tillåts.

En intressant detalj är hur högt prissatta premiumplagg på 5000:- SEK listas överst. En bra strategi för att få resten av produkterna att verka ”billiga”.

Det finns anonymt ”like” och en Medium-lik kommentarsfunktion (som ingen ännu använt). Mjukt animerade lightboxes fixar fokus vid färgval och varukorgsiläggning. Det finns lite ”time pressure deferral” egenskaper i form av en minutnedräkning i kassan som visar när produkten snabbast skickas.

0st
Sociala nätverk ska få bort 'gäst shoppare'

Facebook, Google+ (!) och Twitter finns för kund-signup. Något NA-KD UX-mässigt skarpt uppmuntrar till. Kassaflödet är faktiskt på omodernt många steg, hela tre stycken. Som avslutas med en ostylad (både typsnitt och färg) Klarna-check out. Gratis frakt gäller.

Imponerande 145 000 prenumererar redan på den, förvisso konto-sammanslagna, Instagram-feeden. Men det finns ingen direkt konvertering från kontot, inga produkter länkas in trots att bildmaterialet är exakt detsamma som på e-handeln.

De märks att satsningen är mobilanpassad, allt ser trevligare ut i mobilen.

Magenton i sig är mer av en standard, inga speciella features / plugins som syns utåt har aktiverats. AngularJS, React, NodeJS, jQuery används i frontend-ramverket.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Soultech adderar tio kunder till sin Whatsapp Conversional Commerce

Leave a Comment