Allt har med Sensei bildigenkänning att göra i kommande Adobe Experience Cloud

In Adobe AEM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Här återfinns alla nyheter hur svenska företag valt att jobba med Innovation och Prototyping
Se MKSE.com’s uppdaterade lista. Klicka här
Under Adobe Summit 2018 i London presenterades de sedvanliga Sneaks, egenskaper och eventuellt blivande funktioner i t ex Experience Cloud som man ville testa på publiken och låta de rösta på om de skulle inkorporeras i blivande produktversioner.

Blott något hundratal av de 5000 besökarna gav sin feedback. Det kan bero på att inspirationen verkat trutit en del inom Adobe generellt. Av bidragen handlade samtliga, utom ett, om olika typer av bildkontroll, verifikation och styrning via egna AI:t Sensei. Adobe Experience Manager framstår därmed allt oftare som en produkt stark inom DAM-egenskaper där Sensei ska användas för att kontrollera stora mängder mediafiler.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Uberduck Uberbots erbjuder kändisars AI-röst till callcenters

Exemplen från scen på Summit gällde:

  • Skapa en rekommendationslistning baserat på vad Sensei scannat av och lärt sig om din e-handel (á la Nosto). Som inte ligger i Adobe utan måste ligga i en extern e-handel fortfarande.
  • Scanna av en hel webbplats och låta Sensei AI tagga upp bilder i Adobe Target med vad som finns på bilden och vilka objekt som syns.
  • Låta Sensei AI scanna av en bild och ersätta objekt i bilden med en utvidgad bakgrund t ex.
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Responsible AI enligt Swedbank, anpassar ChatGPT och GPT-4. Utvärderar i internt skarpt test

Det sista exemplet var däremot avlägset Sensei bildkontroll. Då kombinerades röststyrning tillsammans med VR för att skapa en vy där en webbplatsredaktör pratade sig fram sidvisningsdata på en webbplats (!) för att dela med sina chefer. Om just webbplatsdata nu är det vi drömt om att ”skaka oss fram” till tillsammans med två VR-joysticks.

Vill ni se alla Digitala Labb som byggts av olika byråer och IT-konsulter runt om i Sverige?

MKSE.com har samlat på sig en lista med alla investeringar.