Amazon Alexa röststyrning i fler än 100 miljoner enheter

In AI, Machine Learning, Botar, Chatbots, Community, Facebook Pages, CXM, Nyheter by Martin Edenström

Amazon har sålt mer än 100 miljoner egna, och utkontrakterade, enheter med den egna röstassistenten Alexa ombord. Det säger David Limp, chef för hårdvara på Amazon i en ny intervju.

För The Verge berättar också David Limp att detta inkluderar enheter som inte har tillverkats av Amazon som Echo. Och om dessa nu 100 miljoner enheter inkluderar samtliga Microsoft Cortana användare (de kan sedan i november säga “Hey Cortana, open Alexa” för att komma åt mjukvaran) så kan det förklara varför ett tresiffrigt antal användare äntligen kunde nås. Lagom till årsskiftet 2018/2019.

Fler artiklar om ämnet:  75 procent av Hallmarks onlineförsäljning i fysisk butik, 33% merförsäljning på plats

Bolaget har även samarbete med flera bilmärken som BMW/Mini och Lexus samt finns med i Harman Kardon högtalare och Lenovo PC-datorer. Men de samarbetena är fortfarande mer på prototyp-stadiet. Dessutom måste egna hårdvarusatsningar som nya Echo Auto (stoppas in i bilens cigarettändare och kopplar in mobilen, just nu något försenad) störa de förstnämnda en aning.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

Fler artiklar om ämnet:  Adobe förfinar strategi för Voice, nya planer och nytt förvärv
⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss