Arbetsförmedlingen labb inom Digital Transformation släpper Abetsgivare.nu

In Nyheter, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Ett av de större resultaten från Arbetsförmedlingens labbverksamhet släpps idag. Förmedlingen berättar att de efter Minihack, Google design-sprints-liknande arbete, Co-creation-workshops tillsammans med arbetsgivare och mängder av arbetsgivarintervjuer tagit fram WordPress-webben Abetsgivare.nu. Satsningen ska vara en del av samarbetet tillsammans med Acando och byrån Itch.

Sajten är en ny självservicetjänst för arbetsgivare med målet att underlätta deras kompetensförsörjningsutmaningar. Webbplatsen ska finnas till för att visualisera AMS tankar och idéer, samt ge en uppmaning till landets arbetsgivare att kommentera och bättre hjälpa till. Här kan också arbetsgivare själva skicka in egna förslag till digitala tjänster.

Efter de senaste årens kritik intresserar sig många av vad Arbetsförmedlingens gör härnäst med sina IT-investeringar. Detta är bland det första förmedlingen presenterat sedan dess. Frågan är om det räcker?

ALLT OM CRM!

Dagliga nyheter och ett omfattande arkiv med hundratals artiklar om CRM-val och plattformsnyheter.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nu kommer "AImyndigheten", anställer för 13 nya roller inom DataOps

Kommentarer

  1. Kritiken har mycket bestått av att man som arbetsgivare inte känner att man får den stöttning man behöver eller att Arbetsförmedlingen varit en bra part i samarbeten. Detta är en av de sakerna man försöker råda bot på genom att bjuda in dem till ett samlingsplats. Att en myndighet på detta sätt tar initiativ till var arbetsgivare ska träffas för att prata gemensamma problem är mycket positivt och förhoppningsvis ett steg på vägen till att bli en bra samarbetspart i rekryteringsfrågor.

Leave a Comment