Årets Adobe Sneak Peak projekt redovisade i efterhand

In Adobe AEM, CXM, Nyheter, Tillgänglighet by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Adobe har nyligen gått ut med flera nyheter som ursprungligen skulle ha presenterats vid Las Vegas-eventet Adobe Summit. Adobe bjuder MKSE.com på en summering av två nya tillägg, eller utvalda ”Sneak Peak”-projekt, till Experience Cloud som har röstats fram och därmed inom kort kommer att släppas:

”Project Dually Noted”
Med hjälp av Adobes nya projekt ”Dually Noted”, ett samarbete mellan egna Document Cloud och Adobe Experience Platform, ska digitala och fysiska dokument bättre vävas samman. Innovationen inom ”sneaks” bjöd på AR-teknik som lät kommentarer och ändringsförslag i ett digitalt dokument visas ”på” det fysiska dokumentet med hjälp av en mobiltelefons kamera. På så sätt ska en creative director kunna lägga till sina synpunkter med rörelse och däörefter hänvisa till t ex en profilmanual eller en varumärkeskatalog.

”Project Access Ace”
En typ av nytt, WAI accessibility tillgänglighetsstöd. För att marknadsförare ska kunna skapa innehåll som är tillgängligt för alla, även för de med nedsatt syn eller inlärningssvårigheter. Programmet fungerar som en utökad stavningskontroll som direkt analyserar bild och text som inte uppfyller de officiella riktlinjerna för tillgänglighet. För synskadade kan den automatiska skärmläsaren berätta exakt vad som visas på skärmen.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss