Attendos äldreboende blir mer digitala med finsk jättesurfplatta

In CXM, Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Flera av Attendos äldreboenden ska just genomfört ett pilotprojekt-år där de boende fått ta del av den nya finska jättesurfplattan, Yetitablet. Nu ska lösningen rullas ut skarpt i Sverige. Det är en 65-tums Android-surfplatta tänkt att underhålla de boende på bl a Attendo Fresta Södra Allé i Upplands Väsby. Målet med Yetitablet är att öppna upp en digital värld för de äldre.

“ – Den nya teknologin kan öka både glädje och gemenskap, vilket i sin tur förbättrar livskvaliteten. Vi tillverkar inte bara surfplattor, utan ser också till att våra kunder har ett brett sortiment av appar som passar deras behov. Bland de många apparna på Play Store finns minnes- och ordspel, frågesporter, patiens, korsord och mycket annat.”

Säger Maria Jokelainen, vd vid det finska tillväxtföretaget Kuori Oy som står bakom Yetitablet. Verksamhetschefen Carina Classon är även hon entusiastisk:

” – Ett härligt exempel på hur vi använder Yetitablet är när vi genom Google Earth får möjligheten att tillsammans resa till betydelsefulla platser, som till exempel födelseorter och tidigare hem och får uppleva varandras minnen från barndom och resor.”

Attendo jobbar även med Fröjd sedan 2016 och är en Drupal användare.

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och TeliaSonera. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.