Atvhuset digitaliserar registreringar i ny e-handel, skapar unikt register för fyrhjulingar

In Nyheter, Check out/Kassasystem, E-handel by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Sveriges största återförsäljare av fyrhjulingar, mopeder, mc scooter och tillbehör till ATV, ATVHuset har gått live med en ny ehandel berättar de för MKSE.com. Den nya e-handelslösningen har unik funktionalitet i form av en registreringsnummer sökfunktion som ingen annan aktör på marknaden erbjuder, enligt beställarna. Atvhuset hoppas det ska tillföra en unik köpupplevelse till marknaden, samtidigt som man tar man nästa steg och går in i Norge.

Utmaningen med att sälja reservdelar och tillbehör (3300 SKU:er) till fyrhjulingar ska vara att det inte finns ett lika välutbyggt fordonsregister som för till exempel bilar och motorcyklar. Men i projektet det fram en skräddarsydd lösning med ett specialbyggt administrationsverktyg, säger Andreas Grund, VD och grundare på Atvhuset:

”Som första återförsäljare någonsin kan erbjuda våra kunder möjligheten att ange sitt registreringsnummer och sedan få fram exakt vilka av de 10 000 produkterna som passar fordonet. Vi förenklar köpet genom att eliminera osäkerhetsmoment kring passform och kan dessutom erbjuda fordonsanpassade paket som t.e.x vinsch, snöplog och fäste.”

Konverteringen ska ha ökat med över 34 procent jämfört med föregående månad. Atvhuset har lanserat sin nya e-handel tillsammans med e-handelsleverantören Carismar. Det finns vidare Zendesk support, Klarna checkout, en Cloudflare CDN front och Hotjar.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Vaimo satsar på Zendesk, köper upp The Service Corporation