Avaus och Nord DDB bildar ny allians

In Analys / Statistik, CXM, E-handel, Martech, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Senaste duon att samverka kring martech och mer klassisk reklamkonsulting är finsksvenska Avaus och Nord DDB. Samarbetet byråerna emellan ska fokusera på kundproblem som båda parter kan tänkas stöta på men inte kan lösa själva – som mer personaliserat innehåll i ett flertal kanaler, få allt att hänga ihop med ett varumärke utan att öka produktionskostnader eller komplexitet.

På den gemensamma kundlistan återfinns bland annat McDonalds där Avaus hjälpt till med bl a Salesforce-drivna ”gästresor” de senaste åren.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

”– Data och automatisering är idag en hygienfaktor för alla stora bolag och inte längre en diffrentiatior i sig självt, utan nu handlar det om vem som växlar ut det bäst. Avaus är otroligt skickliga på att implementera och driva affärsvärde ur tekniken men det är samspelet mellan data och kreativ output som skapar x-faktorn som till slut gör skillnad på slutraden. Här är vi två en bra match som tillsammans kan skapa stort värde för våra kunder.”

Säger Andreas Dahlqvist, vd på NORD DDB Stockholm.

”– Data och automatisering är idag en vital del i organisationers transformationsresor och i dessa ekosystem har behovet av kreativ kommunikation blivit en allt mer avgörande faktor. Vår och NORD DDB:s gemensamma ambition är att fortsätta bygga sömlösa gränssnitt där systemutveckling möter kommunikationsutveckling och där data jackar in i kreativitet för att skapa ökad marknadsförings- och försäljningseffektivitet för våra kunder.”

Säger Emma Storbacka, vd på Avaus.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Apotektet envisas med Metaverse trots tekniska utmaningar, McDonald's väljer Roblox

Avaus har idag 135 anställda inom data, analys, marknadsföring, teknik och strategi fördelat över kontor i Stockholm, Helsingfors, München, Gdansk och Milano. NORD DDB har idag 300 medarbetare och kontor i Oslo, Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn.