AWS om IoT, kossor med 2,5m mätpunkter samt Husqvarnas nya robotgräsklippare

In Analys / Statistik, CDP, DMP, Cloud / Förvaltning, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Blockchain är på väg att ebba ut men IoT ligger fortsatt högt upp på Gartner Hype Chart år efter år. IoT-produkter var även de första nya släppen AWS meddelande om inför årets RE:Invent evenemang. Det i form av Amazon Lookout for Equipment, Amazon Lookout for Vision och AWS Panorama Appliance som ska ge speciellt IoT-stöd för att övervaka industrier, verksamheter och pilotprojekt inom Internet of Things och t ex digital twins.

I ett samtal under onsdagsmorgonen tillsammans med AWS affärsområdeschef Skandinavien Joakim Stolpe passar MKSE.com på att fråga om synen på IoT-framfart i norden och vilka branscher och företag som kommit längst inom området.

” – Det är ett område där vi står oss väldigt bra. De nordiska länderna har varit snabba att ta till sig IoT. Den norska ledande mejeriaktören TINE har ett spännande IoT-projekt där de monitorerar hela 2,5 miljoner datapunkter från alla sina kossor. De använder AWS för att mäta kvaliteten på mjölk och informera samt underlätta för de norska bönderna.”

Annars skulle Joakim Stolpe säga det är den tillverkande industrin i Norden som står sig bäst. Husqvarna nämns som ett annat gott AWS-exempel där en ”enklare lösning” satts upp i år för att stödja deras uppdaterade satsningar på robotgräsklippare med IoT.

” – Norden som land är helt exportberoende, det har i längden lett till att vi idag ligger väldigt bra till inom IoT. Vi är nod et mest framstående landet utanför USA. Vi på AWS har flera års erfarenhet av detta. Det finns även flera andra IoT-lösningar än de som togs upp under årets event.”

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Uppkopplingen för automatisk filbytning i BMW "Neue Klasse" kommer från AWS