Bank för alla och gränsöverskridande galleriasök, isländska Kosmos & Kaos tar sin innovation till svenska WeWork

In CXM, Nyheter, Online Marketing, Sökmotor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Isländska Kosmos & Kaos har beslutat att ta sina tjänstedesign/service design och UX-kunskaper till Sverige. I höst ska ett nytt kontor öppnas upp i WeWork Stockholm. Svenska vd:n Ingi Már Elvarsson blir ansvarig för det nya lokala verksamheten.

Det som gjort Kosmos & Kaos framgångsrika på ön är bland annat att:

  • Kosmos & Kaos har på uppdrag av Islands största shoppingcenter Kringlan bland annat utvecklat en digital strategi för att locka kunder till gallerians runt 180 butiker och restauranger. Resultatet blev t ex en mobilapp som ska öka servicegraden för kunder, samt agerar ny försäljningskanal för butiksägare. På webben listas butikerna i gallerian och när användaren söker efter en viss produkt, exempelvis träningsskor, syns utbudet i samtliga butiker, inklusive aktuell lagerstatus. Kunden kan antingen slutföra köpet på respektive butiks nätbutik, eller beställa varan och hämta i gallerian.
  • Kosmos & Kaos ligger även digital strategin (både webb och mobilt) för Islands största bank Arion. Deras mobilapp har blivit framröstad som Islands bästa bankapp tre år i rad. Appen är öppen för alla, även de som inte är kunder i banken. Användaren kan ansöka om bland annat lån, kreditkort, försäkringar och sparkonton för att sedan ansluta sig som kund. Det ska ha lett till en markant ökning av kunder till banken.