Bank för alla och gränsöverskridande galleriasök, isländska Kosmos & Kaos tar sin innovation till svenska WeWork

In CXM, Nyheter, Online Marketing, Sökmotor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Isländska Kosmos & Kaos har beslutat att ta sina tjänstedesign/service design och UX-kunskaper till Sverige. I höst ska ett nytt kontor öppnas upp i WeWork Stockholm. Svenska vd:n Ingi Már Elvarsson blir ansvarig för det nya lokala verksamheten.

Det som gjort Kosmos & Kaos framgångsrika på ön är bland annat att:

  • Kosmos & Kaos har på uppdrag av Islands största shoppingcenter Kringlan bland annat utvecklat en digital strategi för att locka kunder till gallerians runt 180 butiker och restauranger. Resultatet blev t ex en mobilapp som ska öka servicegraden för kunder, samt agerar ny försäljningskanal för butiksägare. På webben listas butikerna i gallerian och när användaren söker efter en viss produkt, exempelvis träningsskor, syns utbudet i samtliga butiker, inklusive aktuell lagerstatus. Kunden kan antingen slutföra köpet på respektive butiks nätbutik, eller beställa varan och hämta i gallerian.
  • Kosmos & Kaos ligger även digital strategin (både webb och mobilt) för Islands största bank Arion. Deras mobilapp har blivit framröstad som Islands bästa bankapp tre år i rad. Appen är öppen för alla, även de som inte är kunder i banken. Användaren kan ansöka om bland annat lån, kreditkort, försäkringar och sparkonton för att sedan ansluta sig som kund. Det ska ha lett till en markant ökning av kunder till banken.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss