Battery Box senaste digitaliseringsinitativet från Husqvarna och HiQ

In iPhone, Nyheter, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Vad är en trädgårdsredskapstillverkares motsvarighet till Daimlers digitala transformationsprojekt Car2go eller Volvo Geelys nya carpool-idé och bilmärke Lynk&Co? Att hyra ut sina finaste maskiner via blåtand och jätteboxar på ett köpcentrum, så klart.

Då det börjar röra på sig hos aktörer som Hygglo.se (de har redan mängder med Husqvarna listade) tyckte ett Husqvarna under förändring att det var dags att snabbt äntra uthyrningsindustrin.

Miljömedvetenhet, hållbarhet och innovation är målsättningarna. Det går för Stockholmare med start i maj att hyra en Husqvarna lövblåsare för 350:- per dag. Istället för att köpa den för mellan 3000:- till 6800:- (Prisjakt maj’17).

IT-konsulten HiQ ska varit med i projektet. Allt sker genom iPhone-appen ”Husqvarna Battery Box” som även Telenor Connexion, Flex, Zuora och Bromma Blocks står bakom. Projektet ska ha tagits från idé till att kunna tas i bruk på bara sex månader. Petra Sundström beställde.

Kommunikationen mellan Husqvarna Battery Box och kunden sker via Bluetooth. Identifieringen görs med Bank-ID och summan för utlåningen dras i slutet av månaden från det kreditkort som kunden har valt att registrera.

Den hämtas och lämnas fysiskt på centrala platser just som Bromma Blocks. Där står stora förvaringsboxar uppställda för att obemannat hämta och lämna in de rätt otympliga maskinerna. En digitalisering som kräver sin fysiska areal. Namnet skvallrar om att nog helst kunden ska påbörja nyladdning av maskinen även vid återlämnande.

Husqvarna är en Sitecore CXM användare och jobbar även med DigitasLbi och Avanade i andra digitala projekt.

Allt om innovation inom e-handel

Vill du också få stenkoll på detta? Detta är en omfattande nyhetslista över allt som händer inom e-handelsinnovation. Missa inte vilka val era konkurrenter gör.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  HiQ köper ”SAFe-tåg” konsult i utlandet

Leave a Comment