”Bättre liten byrå i Sverige än stor i Norge”, planerna när Nova Consulting Group och Epinova vill erörva e-handelssverige

In Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Omnikanal, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

MKSE.com Norge ✕ Sverige: Nova Consulting Groups (NCG) ledare och högsta chef Geir Allan Hove har i mars öppnat upp och berättat mer om den övergripande viljan med den nya stora grupp- och byråetableringen i Sverige.

Önskemålet och viljan att finnas på plats i Sverige visar sig främst handla om att, liksom konkurrenten NoA, bygga upp ett ökat erbjudande inom olika typer av e-handel, D2C och eftermarknad. Helst i snabbare takt med förvärv och rekryteringar från konkurrent.

E-handel är mer än bara historiska valet av Episerver Commerce och klassiska plattformsprojekt. Det finns även en strategisk förmarknad, innovationsuppdrag samt CX och kreativa e-handelsåtaganden. Dessutom är eftermarknaden (AM och proaktiv förvalning i molnet) både livskraftig och omfattande. Det finns jätteområden bara inom t ex conversational commerce, som vi för övrigt skrev om i senaste MKSE.com Norge ✕ Sverige-artikeln.

I en ny intervju med norska Finansavisen berättar Hove vidare att han ser ett fortsatt högtryck på de båda nordiska marknaderna efter kompetenta och omfattande e-handelslösningar, plattformar och konsulter:

”- E-handel är viktigt för oss och här finns ett stort behov av riktig förmåga och expertkompetens. CX och användarupplevelser är också så oerhört viktiga med den ökade onlinehandeln som sker och allt mindre fysisk närvaro i butiker, men vi ser också ett stort behov av förenkling inom professionella system som stödjer upp dessa trender. Det här är områden med hög efterfrågan och vår strategi handlar om att leverera ett komplett digitalt utbud av tjänster från hela vår grupp. Vi ser att vi har förtroende hos många kunder och att dessa vill utöka sitt samarbete med oss.”

Som Geir Allan Hove uttrycker sig i ett nytt uttalande. MKSE.com Norge-expert Ole Martin N. Evensmo har även han en del input till de nya e-handels- och nysatsningarna från NCG och egna varumärket Epinova:

”- Det förvånar mig inte att Nova Consulting Group och Epinova väljer att investera stort i Sverige. De har alltid varit ambitiösa och efter att ha fått in Explore Equity som delägare var det bara en tidsfråga innan de skulle gå in i Sverige.”

Evensmo påpekar hur flera andra norska byråer också har valt att investera i Sverige 2019-2021. Särskilt vill han lyfta framDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  NoA köper upp egen apputvecklare i Sverige


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon