Norsk conversational commerce plattform intar Sverige, vill återskapa butiksupplevelsen

In AI, Machine Learning, Botar, CXM, Lojalitetsprogram, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

MKSE.com Norge ✕ Sverige: I bruset var det få som noterade att norska conversational commerce plattformen Kindly i slutet av förra veckan berättade hur de lagt undan en slant för att satsa på sitt grannland i öst. Kindly är sedan starten 2016 något av en framgångssaga i Norge och strax före jul utsågs företaget till ett av Norges 12 mest lovande martech-företag.

Bolaget ska, enligt MKSE.com Norgeexpert Ole Martin N. Evensmo, ha backats upp av flera profilerade norska ägare och ska idag kunna tillföra en teknik som inte riktigt finns i Sverige. Det är en integrerad lösning som inkluderar chatbots, maskininlärningsteknik och skräddarsydda meddelanden inom en e-handel. Kindly har det övergripande målet att återskapa traditionella butiksupplevelser i digitala kanaler.

På svenska kundlistan står redan företag som Elgiganten, Ellos, First Rent A Car (Hertz), E.ON Sverige och Happy Socks. Egna lanseringsevenemanget arrangeras i början av april tillsammans med självaste IKEA och bolaget Daniel Banjanin, Country Digital Product Leader.

Stockholmskontoret kommer att ledas av Kindlys Country Manager Sverige, Ramon Espinosa. Kindly vill [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]hjälpa framgångsrika svenska e-handlare att fortsätta optimera digitala konversationer med kunder för att få fler konverteringar på plats.

 ” – Sverige har några av de mest imponerande e-handelsföretagen i världen, och vi är mycket glada över att samarbeta med befintliga och framtida kunder i vår strävan efter en värld av enastående shoppingupplevelser online, bakom teknik, som möjliggör äkta en-till- en tjänst mellan digitala varumärken och ivriga konsumenter. ”

säger Arash Saidi, VD, Kindly med en bakgrund som forskare inom NLP och big data på Oslo Universitet. Han fortsätter:

” – Vi tror att tekniken kan erbjuda samma grad av personlig service online som kunderna får i butikerna. När vi utvecklar vår virtuella shoppingassistent fortsätter vi att arbeta för vår vision att skapa online-shopping som är lika trevlig och minnesvärd som ett besök i din favoritbutik.”

Ole Martin N. Evensmo på Springboard Martech AS berättar för MKSE.com att:

”- Jag anser Kindly som ett av Norges mest intressanta martechföretag just nu. De har massor av begåvade människor, en gedigen kundlista, solida ägare och en teknisk lösning som helt klart skiljer sig från konkurrenterna. Enligt min mening passar Kindlys teknik bäst för medelstora och stora e-handlare och det finns otroligt många av dem i Sverige än det finns i Norge. Flera av dem finns redan på kundlistan. Det är nästan lite konstigt att Kindly inte har öppnat ett kontor i Sverige förrän nu, men nu händer det.”

Andra aktörer som brukar listas som conversational commerce (tidigare chatbot-aktörer) 2021 är Yotpo, som vi skrivit mycket om samt Zoovu. [/ppp_patron_only]

Vi har mer på samma ämne:  Apegroup blir Umain, nytt affärsfokus för byrån