Norsk conversational commerce plattform intar Sverige, vill återskapa butiksupplevelsen

In AI, Machine Learning, Botar, CXM, Lojalitetsprogram, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

MKSE.com Norge ✕ Sverige: I bruset var det få som noterade att norska conversational commerce plattformen Kindly i slutet av förra veckan berättade hur de lagt undan en slant för att satsa på sitt grannland i öst. Kindly är sedan starten 2016 något av en framgångssaga i Norge och strax före jul utsågs företaget till ett av Norges 12 mest lovande martech-företag.

Bolaget ska, enligt MKSE.com Norgeexpert Ole Martin N. Evensmo, ha backats upp av flera profilerade norska ägare och ska idag kunna tillföra en teknik som inte riktigt finns i Sverige. Det är en integrerad lösning som inkluderar chatbots, maskininlärningsteknik och skräddarsydda meddelanden inom en e-handel. Kindly har det övergripande målet att återskapa traditionella butiksupplevelser i digitala kanaler.

På svenska kundlistan står redan företag som Elgiganten, Ellos, First Rent A Car (Hertz), E.ON Sverige och Happy Socks. Egna lanseringsevenemanget arrangeras i början av april tillsammans med självaste IKEA och bolaget Daniel Banjanin, Country Digital Product Leader.

Stockholmskontoret kommer att ledas av Kindlys Country Manager Sverige, Ramon Espinosa. Kindly vill

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.