Björn Borg bygger ny Unified Commerce CRM och lojalitetssystem, belöningssystem på gång

In Adobe Commerce / Magento, CXM, E-handel, Lojalitetsprogram, Nyheter, Omnikanal, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nygamla Voyado-kunden Björn Borg har uppdaterat sin lösning från 2015/2016 till nya Voyado samt slagit ihop den med snabbväxande kassasystemet Sitoo. För att skapa en mer sömlös kundupplevelse samt ett ”Unified Commerce” program.

I projektet ska Björn Borgs kopplat in alla datapunkter som de har på en kund (t.ex. enhet, butiksbesök, engagemang, intresseprodukter) och försökt nyttjar dessa insikter för att prata direkt med kunden. Framöver har företaget planer på ett belöningssystem till kunder som engagerar sig i varumärket och köper produkter i både butik och på ehandeln.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Askås e-handel ökar, en av få som inte vill sälja

Björn Borg har tidigare jobbat med Bronto för marketing automation (numera Oracle Bronto). Bjornborg.com är även en Adobe Magento e-handelskund till Vaimo. De ska även ha uppdaterat den första Magento 1 till en Adobe Magento 2 lösning.

”- Styrkan som vi ser i Voyado är deras helhetslösning löser utmaningen att knyta samman den fysiska och digitala världen. Nu kan vi fokusera på att ge kunden en grym köpupplevelse.”

Säger Martina Lundberg, CRM-chef på Björn Borg.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Dyra konsult- och headless plattformskostnader tog kål på Babyworld
⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss