BMI ersätter 40 Drupal-sajter med Contentful

In Contentful, Drupal, Headless / Decoupled CMS, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

BMI Group och BMI Sverige AB som står bakom takmaterials-varumärken som Monier, Icopal och Siplast har lagt ut sin nya, digitala strategi. Detta tillsammans med Contentful och en headlessarkitektur, enligt en ny casetext. Det är intressant att se hur det omfattande, 40+ marknader stora företaget tagit sig an en headlesslösning efter många år på Drupal CMS.

0 st
sajter har rullats ut
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

“ – Med tiden har människor tagit till sig Contentful ganska bra. De flesta kommer att säga att det bästa är dess flexibilitet. De kan nu göra vad de inte kunde förut – sammanfoga olika moduler och innehåll för att bygga något nytt eller mer iterativt.”

Säger Yesim Mathanaraj-Erbay, Senior Product Owner på BMI. Det blev hela 38 nya sajter totalt som migrerades och flyttades till den nya arkitekturen.

Hos BMI har Contentful ersätt den monoliska CMS-lösningen de senaste åren, den drogs med dålig performance och svårigheter att koppla ihop innehåll. Drupal kunde tydligen inte koppla samman med den onlinebaserade martech-lösning för marknadsföring BMI valt ut de senaste åren. Dessutom var de runt 40 olika marknadssajterna olika designade och ska ha skapat ”confusing customer experiences”.

På BMI med högkvarter i England jobbar hela 9600 anställda.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Fastighetsbyrån uppdaterar egen Contentful headless närvaro