BoConcept handlar upp nya Salesforce Commerce Cloud och Digizuite-lösningar

In Nyheter, Cloud / Förvaltning, CXM, DAM, E-handel, Salesforce, Salesforce Commerce Cloud, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det digitala konsultföretaget Emark berättar att de vann uppdraget att ta fram den nya globala, samt samtidigt lokalt anpassade e-handelsstrukturen för möbelföretaget BoConcept. E-handelsprojektet skulle även ge kunden kontroll över all sin martech, marknadsföringsteknologi och de behövde förstärka över 150 franchisetagare i 66 länder genom att ge dem verktygen för att samverka med lokala kunder. Emark ska hjälpt BoConcept att skapa en 360-graders kundvy genom att utgå från ett mer centraliserat CRM-tänk. Ett allt mer ofta vanligt förekommande sätt att starta gällande detta scenario.

Följande kampanjer och aktiviteter genomfördes de första 90 dagarna:

  • 150 franchisetagare fick digital utbildning och började bearbeta sina kunder
  • Integrationen av Salesforce Community Cloud gjorde det möjligt för franchisetagare att automatisera påminnelser och bygga cykler av engagemang – t.ex. nyhetsbrev som inkluderade lokalt franchisetagareinnehåll men förblev kontrollerade på global nivå
  • En centrerad inloggningspanel för alla aktiviteter togs fram
  • Mer avancerade välkomstresor mot första-gången webbesökare togs fram för att koncerteras till ”kickstart-personalisering”, med uppföljningar baserade på klickprofilering och affinity scoring.

BoConcept ska även vara en rätt ny användare av Digizuite DAM lösning från Danmark. Och de har mer mjukvara i egna produktlandskapet. Pentia berättade nyligen om sitt nya projekt för att integrera digitala kanaler och fysiska butiker i en sammanhängande kundupplevelse för BoConcept. Det på en Sitecore-plattform som hade anpassats för olika typer av innehållsmarknadsföring. Även för de fysiska butikerna. BoConcept vill i det långa loppet skapa ett sammanhängande universum för sina möbler där kunder kan se designen, känna på kvaliteten och få all nödvändig fakta. Pentia ska ha samarbetat med BoConcept sedan 2014 och har i denna process hjälpt möbeljätten på strategisk- och genomförandenivå.

”Det är avgörande för våra internationella marknadsföringsinsatser att ha digitala partners som förstår vår verksamhet.”

Sade då Niklas Sønderskov Andersen, Global Marketing Manager, BoConcept.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Plantagen väljer ut sin fjärde e-handelslösning, satsar headless

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss