Boxon ersätter Magento med Episerver Commerce, ny leverantör

In E-handel, Nyheter, Optimizely/Episerver Commerce, PIM by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Den sex år gamla Magento-installation som Boxon haft med två olika leverantörer har gjort sitt. Consid Helsingborg med Christian Rydström tar över kontot och lägger lösningen på en Episerver CMS och Episerver Commerce.

Företagets externwebb, e-handel och extranät ska samlas under en och samma Episerver-plattform från och med 2018.

”- Boxon är inne i en spännande fas och vi ser en stor möjlighet att sy ihop och spetsa vår digitala närvaro. Vi har ett mycket starkt kunderbjudande och genom att samla allt detta i en miljö är vi övertygade om att vi kan göra livet enklare för våra kunder och attrahera nya. I Consid får vi en långsiktig samarbetspartner såväl tekniskt som strategiskt.”

Säger Fredrik Lethin, E-commerce Manager på Boxon.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  AI-stödet Opal co-pilot sticker ut i uppdaterade Optimizely One sviten, nyheterna från Opticon 2023

Christian Rydström, kontorschef på Consid Helsingborg berättar att:

”- Vi slog upp dörrarna här i Helsingborg i oktober och sedan dess har vi haft en konstant tillväxt, anställt 11 personer och fått igång verksamheten ordentligt. Samarbetet med Boxon är ett riktmärke på vår tillväxt i Helsingborg och tack vare detta kommer vi kunna växa ytterligare. ”

Boxon köpte in Magento 1 och Pimcore PIM e-handel av Ateles redan 2012 och uppdaterade leverantör till Caupo för bara två år sedan. Då låg Boxon.se på en Sitecore CMS.