Boxon på Episerver Commerce av Consid ökade försäljningen med 60 procent

In PIM, E-handel, Nyheter, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Episerver Commerce-användaren Boxon har släppt några siffror från sin nya e-handelssatsning, nu efter att lösningen legat uppe ett tag.
Förpackningsbolaget Boxon satsade på e-handel i samband med att bolaget skulle konsolidera sina affärsområden och se över sitt totala kunderbjudande. Tre befintliga digitala plattformar samlades under en ny webbplats och e-handel.

På den nya Episerver Commerce Cloud lösningen ska den digital försäljningen ökat med hela 60 % och antalet utförda konverteringar ökades med 22 % jämfört med den tidigare e-handeln på Magento och Pimcore PIM. Fredrik Lethin, CMO på Boxon, berättar mer om lösningen och samarbetet:

”– Samarbetet med Consid har fungerat väldigt bra. Vi tror på lösningen och vi ser en långsiktig utveckling både med Consid och med Episerver. Många av våra kunder lägger redan idag sina ordrar digitalt, och nu kan vi erbjuda kunderna en ännu bättre lösning och ett bättre beställningsflöde via en kanal.”

Fredrik Lethin fortsätter:

– Vi har lyckats med ambitionen att samla hela vårt erbjudande på ett och samma ställe vilket vi nu ser resultatet av. Consid är en kompetent partner som inte bara kodar utan även har förståelse för affären och kommer med konkreta förbättringsförslag. Vi är mycket nöjda med valet av Consid som leverantör och ser fram emot att utveckla och nå nya mål tillsammans.”

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Region Östergötland släpper nytt, satsar på regionala utvecklingsfrågor
⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss