Breitling digitaliserar, säljer online i Kina vad en flaggskeppsbutik gör på ett år. Tar Rolex som inbyte

In E-handel, Nyheter, Omnikanal, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Schweiziska lyxklocktillverkaren Breitling var en av talarna i specialistspåret Digital Marketing på SIME Stockholm under torsdagen. Det via sin egna, globala Chief Marketing Officer Tim Sayler. Han ville bjuda på de nya ägarna CVC Capital Partners syn på att förvalta ett minst sagt klassiskt, analogt och trendkänsligt varumärke i en högst digital tid.

Breitlings klockor kan kosta sexsiffriga belopp och går oftast på ett antal tiotusen. Därav inte den enklaste produkten att saluföra via e-handel. Dessutom menar Sayler att det sett till produktutveckling egentligen inte hänt mycket det senaste seklet. Det är fortfarande samma platta, samma grundbultar som driver deras tidlösa klockor. Men visst, även Breitling måste anpassa sig efter nya tider och köptrender. Inte minst med en ny ägare som gärna vill in på, främst den kinesiska, lyxmarknaden. Det kräver en ny närvaro och handel. Den ska skapas via fem huvudaktiviteter de kommande åren:

  • Breitling E-commerce
  • Breitling Omnichannel
  • Breitling China e-commerce
  • Breitling Media och..
  • Breitling Content

Framförallt den tredje av dessa aktiviteter är intressant att lyssna till hur det ska ske. Inom den kinesiska e-handelssatsningen ryms både Tencent-aktiviteter, Alibaba TMall-satsningar samt en egen specialanpassad .com/cn sajt bredvid den vanliga webbnärvaron och e-handeln.

För viktiga lyxdestinationen TMall ska den schweiziska klocktillverkaren valt att ta fram en helt omdesignad och för målgruppenVill du läsa hela den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto. Det är helt gratis.

Använd registreringslänken för att bli MKSE medlem nu.Så kommer du åt allt MKSE.com Premium innehåll. Idag och framöver. Genom att registrera dig hjälper du till att hålla MKSE.com levande. Formuläret tar runt 15 sekunder att fylla i.

Redan medlem? Påpassligt. Logga in här!

I vissa webbläsare kan en sidomladdning eller F5 klick behövas efter din första inloggning.

Varför bli medlem? MKSE Medlemmar vet mer. Är steget före.