BRIO live på Flash.. Sitecore CMS av OmegaPoint

In Flash, Google Maps, Nyheter, Sitecore XPby Martin Edenström1 Comment

Ända sedan i somras har Omegapoint jobbat med att konvertera BRIOs flashsite till en Sitecore CMS. Nu har den släppts.

Den nya sajten fick behålla en hel del Flash. Bl a en ljudsatt och ofta loopad variant i centrum på startsidan – tillsammans med fem startside-puffar i Flash. Trots att de bl a innehåller rent dynamisk information som “Senaste nytt”.

Dessa delar i Flash använder ett mycket litet och ljust typsnitt. Det blir mycket svårt att läsa innehåll. Samtliga länkar, även kortaste nyhetsnotiser från puffarna leder till en flash-minitatyr som måste klickas igen för att nå SiteCore-mallsidan.

Fler artiklar om ämnet:  OKQ8 lanserar ny grafisk ID, byter till danska byråer och ökar online marketing satsning

Inte så 2010, va?

Utanför gamla, heltäckande Flash’en finns sju toppnavigeringsval till produktsidor etc.

Men majoriteten på nya sajten är fortfarande i Adobe Flash. Detta lite märkligt då BRIO ska ställt höga krav på SEO, språkstöd och bloggfunktionalitet.

Bloggarna ligger i SiteCore och det finns utförlig produktinformation i en trevlig, “IKEA-liknande” produktdatabas. Men även här är vissa sidor helt i flash. En Google Maps med sorteringsfunktionalitet håller koll på butikerna.

Andra krav från beställaren var enkät och undersökningsfunktioner, arbetsflöden samt marknads-och kampanjhanteringsfunktionalitet. Marknadsfolk ska enligt målet bl a kunna nå Sharepoint samt en intern mediabank via SiteCore.

Fler artiklar om ämnet:  Sitecore släpper CMP, Content Marketing Platform

Kommentarer

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.