BRIO live på Flash.. Sitecore CMS av OmegaPoint

In Flash, Google Maps, Nyheter, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Ända sedan i somras har Omegapoint jobbat med att konvertera BRIOs flashsite till en Sitecore CMS. Nu har den släppts.

Den nya sajten fick behålla en hel del Flash. Bl a en ljudsatt och ofta loopad variant i centrum på startsidan – tillsammans med fem startside-puffar i Flash. Trots att de bl a innehåller rent dynamisk information som ”Senaste nytt”.

Dessa delar i Flash använder ett mycket litet och ljust typsnitt. Det blir mycket svårt att läsa innehåll. Samtliga länkar, även kortaste nyhetsnotiser från puffarna leder till en flash-minitatyr som måste klickas igen för att nå SiteCore-mallsidan.

Vi har mer på samma ämne:  Sitecores prestigekundkonton 2022, ökad prestanda och skapar 70% mer first-party data

Inte så 2010, va?

Utanför gamla, heltäckande Flash’en finns sju toppnavigeringsval till produktsidor etc.

Men majoriteten på nya sajten är fortfarande i Adobe Flash. Detta lite märkligt då BRIO ska ställt höga krav på SEO, språkstöd och bloggfunktionalitet.

Bloggarna ligger i SiteCore och det finns utförlig produktinformation i en trevlig, ”IKEA-liknande” produktdatabas. Men även här är vissa sidor helt i flash. En Google Maps med sorteringsfunktionalitet håller koll på butikerna.

Andra krav från beställaren var enkät och undersökningsfunktioner, arbetsflöden samt marknads-och kampanjhanteringsfunktionalitet. Marknadsfolk ska enligt målet bl a kunna nå Sharepoint samt en intern mediabank via SiteCore.

Vi har mer på samma ämne:  Hexagon går all in på metaverse, skapar nya affärsområden

Kommentarer

Leave a Comment