Burger King byter app, bra innovation men strul vid övergång. Användare missnöjda

In Android, iPhone, Lojalitetsprogram, Nyheter, Open source PHP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

I samband med att allt fler restauranger förses med self-service touchskärmar istället för kassabetjäning har Burger King och King Food AB valt att gå över från sin gamla, native-wrappade app (med burgerking.se) i bakgrunden till en native iOS och Android app. Och liksom hos FMCG-kollegor som McDonalds och Nespresso strular det initialt rejält. Trots en utdragen och troligtvis välplanerad systemövergång.

  • Det går inte att gå från den gamla appen till den nya via länkar.
  • Den nya appen är inte helt översatt, stödtexter återfinns på tyska.
  • Den gamla appen ligger kvar i App Store och förvillar besökare.
Vi har mer på samma ämne:  Åbro släpper merch e-handel, väljer bort Shopify och Adobe Commerce

Den nya appen är baserad på en tysk förlaga.

Däremot ska Burger King ha kredd för tydlig UX (med animeringar) inom kuponghantering och lojalitetsprogram. De använder ett föredömligt sätt där geo-positionering begärs in först efter att en kupong ska aktiveras. Samt har löst notifieringskravet på ett smart sätt. Det efterfrågas efter att en av tre möjliga personliga preferenser fyllts in. Båda två steg mycket mer användarvänliga än att bara skrika efter användarens tillstånd direkt vid installation, som är kutym.

Burger Kings nya app har efter lansering fått ett snittbetyg om 1,5 / 5 av totalt 13 recensenter. Den ligger på andra plats bland nedladdningar inom Mat och Dryck.

Vi har mer på samma ämne:  Stöldskyddsföreningen köper in Sanity headless GCP och TypeForm portal

För exakt ett år sedan kom McDonalds stora app-uppdatering som också tvingade fram ett helt byte av app. Inte heller den föll en känslig publik i smaken. Burger King valde WordPress för en satsning 2014 men BurgerKing.se använder en skräddarsydd PHP-lösning sedan ett tag tillbaka. Tidigare jobbade kedjan med svenska NetRelations för olika Episerver-projekt.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.