Capgemini Backelite vinner priser för nya Statoil.com

In Adobe AEM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Cirkle K har tagit över alla våra svenska bensinstationer, men Statoil lever fortfarande kvar som ett modernare energibolag. Med en helt ny digital identitet nu 2017. Nya Statoil.com, framtagen av UX-gänget på Capgemini Backelite, har i februari 2017 nominerats till en CSSDesignAward och det är lätt att se varför.

Statoil.com iscensätter en innovativ menyhantering med mer animation än brukligt. Menyn förminskas till ett trevligt ikonmanér på mindre skärmar. Webben jobbar med en sektionsscroll av vertikala prickar för snabbare nedåtscroll används flitigt och det behövs då det finns enorma content-sektioner inom webben. Delarna under ”Magazine” innehåller stora mängder publicerat material om bolagets verksamhet.

Språkstöd och regionsväljare hanteras via en blurrad lightbox i helskärm. På samma sätt återfinns en facetterad sök med tre tydliga huvudsektioner.

Lösningen? En Adobe Experience Manager CMS med Dynamic Tag Management, Adobe Analytics och andra Marketing Cloud delar. Ett internteam på Statoil och Scandinavian Design Group (SDG) hjälpte till med visual design och art direction.

Backelite öppnade upp med tre svenska kontor så sent som i oktober 2016.

Leave a Comment