Capgemini blir EPiServer Premium partner och startar iPhone andelning med 40 anställda

In Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

EPiServer har under 2012 titulerat en ny svensk Premium Partner som nått upp i rätt antal sålda licenser och certifierade utvecklare (5 stycken).

Det är inte den sedvanliga 20-50 man stora webbyråtypen utan självaste IT-konsultbjässen Capgemini. De har nått upp i fem certifierade utvecklare, som leds av Henrik Sellberg i Malmö.

Deras EPiServer-case inkluderar E.ON, Förvaltaren, Edenred, Din el, Green cargo, Skånetrafiken, SAKAB, DSB, Skånetrafikens intranät, Purus, Fazer Intranet och Öresundståg.

http://www.episerver.com/PageFiles/3780/Capgemini%20logotype.PNG

I Sverige konkurrerar Capgemini bland annat mot koncernkusinen Sogeti gällande EPiServeruppdrag. De är dock fortfarande åtta gånger större sett till antalet certifierade.

Vi har mer på samma ämne:  Axfood handlar upp Episerver och Salesforce, väljer ny huvudpartner

MKSE.com har tidigare i höst varit i kontakt med Capgemini som då berättade att de anställda och placerat hela 40 anställda i fjolårets avdelningssatsning på iPhone och Android-utveckling. Främst interna appar och iPad-verktyg tas fram av det gänget. Och de riktar sig uteslutande till företagets medvetet få, utvalda svenska kunder.

Det talas allt högre om att EPiServer under året börjat göra om sin partnermodell för att bättre passa det underhåll och den merförsäljning alla befintliga partners sysselsätter sig med.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.