Carlsberg.com bygger e-handel med ny SAP hybris och Adobe AEM partner

In Adobe AEM, Commercetools, Nyheter, PIM, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Carlsberg ska vara nära att lansera det e-handelsprojekt som inleddes för 12 månader sedan tillsammans med SAP hybris, Commercetools och Adobe AEM-fokuserade byrån Osudio med 130 anställda och huvudkontor i Holland. Samt ett representationskontor i Malmö. E-handelsprojektet på en SAP hybris 6.5 kallas för ”pan-europeiska B2B- och B2E-commerce miljö” anpassningar. Osudio ska fått jobbet tack vare sina goda erfarenheter som UX/design-partner.

Utöver Malmö och Amsterdam finns Osudio representerade i Berlin, Eindhoven, Hasselt/Diepenbeek, Dortmund/Lünen, Stuttgart, Köpenhamn och Valencia.

Under 2016 och 2017 har Carlsberg även blivit ännu en av de FMCG aktörer och brands som valt bygga vidare på sin Adobe Experience installation. MKSE berättade 2015 om hur Carlsberg.com då adderat Adobes DAM-stöd för att sköta Carlsberg.com samt undersajter med 500 varumärken som Somersby, Falcon, Pripps Blå, Ramlösa, Pepsi, Xide och Festis.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så tänker H&M digitalstrategiskt i nya, viktiga H&M Home

Då var fortfarande stora delar av själva webben fortfarande utdaterat och byggde främst på flash i Microsoft IIS miljö. Nu 2017 har all frontend rensats upp och ersatts av modernare Require, TweenMax, Modernizr, jQuery, och Moment javascript frameworks, men det är istället en statisk uppsättning som får hanterar Carlsberg.com samt alla internationella sajter tillsammans med Adobe DAM:et. Samma sak gäller corp.sidorna på Carlsberggroup.com.

Carlsberg Sverige har även de en platt närvaro på CarlsbergSverige.se som innefattar kampanjinformation och sociala widgets. Även den lösningen bygger på samma Modernizr JavaScript Framework och mer statiskt innehåll. Carlsberg har en tidigare e-handel på webshop.carlsbergsverige.com som även den använder företagets SAP-installationer.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  SAP lägger ned SAP hybris, en era är över

Carlsberg har tidigare haft EPiServer licenser för bl a intranätet. 45 000 personer jobbar för Carlsberg globalt.

Alla som väljer Salesforce lösningar i Sverige

Håll koll på det senaste. Här listas alla nyheter.

Leave a Comment