Chalmers.se släppt på SharePoint 2010 av Sogeti

In Nyheter, Office 365 SharePoint Online by MKSE.com Redaktion Martin Edenström10 Comments

Chalmers med Chalmers.se har fått en ny webbportal för att förbättra egna servicen till studenter, media, näringsliv och forskare. Sogeti fick äran att ta fram den nya, Microsoftteknikspäckade portalen. Kommunikationsbyrån Dear Friends fick stå för delar av koncept och design.

Sogeti med Mats Stuhrmann lyckades alltså lägga fram fördelarna med att lägga även den externa webben på en Sharepoint 2010-plattform. Därmed ansluter sig Chalmers och it-chef  Tony Ottosson Gadd till en ganska begränsad skara svenska externwebbar.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  HSB flyttar till Optimizely DXC-molnet efter ett decennium, ny partner

Några nyheter? Jovars, Sogeti brukar försöka vidareutveckla sig i sina releaser, så även här:

  • är en lustig preview-historia i lightbox för artiklar. Som inte torde ta många millisekunder kortare att ladda än själva sidan. Den får stå brevid ”Dela”-knappen på startsidan men återfinns även på andra sidmallar. Kommer användarna verkligen använda detta?
  • En annan nyhet är den fixerade toppmenyn som slår rekord i fyllighet. Inte färre än 960 pixlar hög är meny-skapelsen. Det gäller att inte dra musen över toppen på browsern, då täcks det mesta av allt annat innehåll.
  • Söksidan fick egna länkfärger.
  • Nyheter i fokus finns med ganska undangömt i footern. Verkar vara administratörsstyrt vilka som hamnar där. Finns för övrigt väldigt många olika typer av nyheter, svårt att veta vilka som gäller. Det finns den grafiska nyhetspuffen, en nyhetslistning i topp, två grafiska puffar med nyheter, fyra till puffar med nyheter och så nyss nämnda två.
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så resonerade Saab när de valde ny cloud- och innovationspartner

Kommentarer

  1. Pingback: Tweets that mention Chalmers.se släppt på SharePoint 2010 av Sogeti | Might Know Something Else -- Topsy.com

  2. Jag jobbar på Sogeti! Vill bidra med en liten ganska relevant bit fakta, särskilt med tanke på din kommentar ”Dear Friends fick stå för delar av koncept och design.”… faktum är att Dear Friends har till 100% tagit fram alla koncept, funktioner, design och grafiskt material. Sogeti har jobbat utefter deras instruktioner. Sogeti har stått för plattformen, CMS-funktionaliteten, programmering, etc. Så din artikel borde snarare vara riktad mot Dear Friends, såvidare du inte har kritik mot stabilitet, prestanda, kodstandard eller annat som Sogeti är ansvariga för.

  3. Slutresultatsansvaret är inte huvudfrågan om vi beaktar hur du väljer att spegla din kritik. Det är intressant att kritiken främst är kring valet av plattform, där det är lätt att läsa åt vilket håll flaggan svajar i ert läger. Det är ännu mer intressant att slutresultatet inte, under kritikens fana, jämförs med dess föregångare som nu har ersatts. Avslutningsvis är det ännu mer intressant att ni med så lite insyn i projektet och hur kunden har valt att prioritera, t ex migreringsomfattning och avkall på vissa funktioner och innehållselement, som gör att lösningen är vad den är ändå väljer att kritisera istället för att fråga kunden, Dear Friends och/eller Sogeti om vad det var som gjorde att lösningen blev som den blev. Men en sådan interaktivitet och samarbetet kanske inte skapar lika mycket rubriker och blir svårare att kritisera…

  4. Intressant läsning, men känns det inte som att kasta sten i glashus att kritisera webbdesign på en sidan som MKSE?

Leave a Comment