Cloud Nine tar över byrågäng, öppnar upp nytt finskt kontor

In Contentful, E-handel, litium, Nyheter, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det blir ett till kontor för Stockholmsbaserade digitalbyrån Cloud Nine. I Finland och Helsingfors. Detta efter att den klassiska webbyrån fått erbjudandet att överta alla anställda från den finska tidigare digitalbyrån Mios.

Det nya kontoret har fyra medarbetare och kommer att expandera vartefter nya kunder förvärvas, utöver de lokala kunder som redan finns på plats. Exempel på kunder är Permobil, Casall, Sony Music, Dermosil, Houdini Sportswear, Bemz och Polygon. Cloud Nine arbetar med plattformar såsom Litium, Storm, Contentful, Shopify och Episerver. Bolaget omsätter runt 36 Mkr.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Clas Ohlson Clas Fixare byter till Contentful och Salesforce

Carl-Fredrik Risbecker, VD på Cloud Nine säger i ett uttalande att:

” – Helsingfors är ett logiskt nästa steg för oss i vår strävan att bli den bästa digitala byrån för nordiska verksamheter. Därför, är jag mycket glad och förväntansfull inför vad vi kan åstadkomma tillsammans med vårt nya team i Finland.”

Cloud Nine jobbar på headless och Contentful / Gatsby för Poolia, har de tidigare berättat. Men förra året berättade även Triggerfish att Poolia gick tillbaka till WordPress efter sin stunt på headless. De återfinns fortfarande 2020 på WordPress.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Lace Laboratory väljer Shopify av kostnadsskäl samt för "problemfri D2C"