Cloudberry Care förser äldreboende med nya smartwatches och app

In Android, CXM, iPhone, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Digitalbyrån 24HR ska utveckla ett trygghetslarm via App för äldreboenden åt Cloudberry Care. Användare ska förses med smartwatches som rapporterar hälsostatus och lokalisering i realtid. För dementa fungerar klockan som en nyckel som säkerställer att rätt dörrar öppnas och att larm går om brukaren skulle lämna äldreboendet ensam. Utöver automatisk falldetektor kan larmet även triggas manuellt genom en knapptryckning, när användaren vill ha hjälp.

Alla svenska kunder som handlat upp Contentful på sistone hittar ni i MKSE.com dagligen uppdaterade Contentful-sektion. Läs allt här.

Appen kan användas till att öppna lås vilket är populärt eftersom det säkerställer att enbart behörig personal har tillgång till rätt medicinskåp. Utöver appen där larmen kan hanteras finns även ett webbgränssnitt för överblick, administration och historik.

” – Det är alltid roligt med projekt som kräver det där lilla extra, i det här fallet har vi arbetat med utveckling i smartwatches, bluetooth-lås och diverse medicinska sensorer. Säkerheten har naturligtvis också varit i fokus eftersom det är strikta regler inom vården för hur data får lov att lagras och skickas. Att via mobilnät visa vad som sker i den fysiska världen i realtid med hjälp av klockornas teknik inom positionering (både inomhus och utomhus), bluetooth och NFC hade inte varit möjligt på den här nivån för bara några år sedan. Framför allt så visar projektet kraften i vad man kan åstadkomma med webbteknik och lite IOT.”

Säger Camilo Tapia, ”Teknisk Visionär” på 24HR.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Orkla flyttar över hundra sajter till WordPress tillsammans med 24HR