Contentful värderas till 9 mdr, tar in 800 Mkr för att marknadsföra sig och växa

In Contentful, Contentstack, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det finns pengar att trycka för headless-aktörena. Headless- och API-ekonomiledaren Contentful tog inatt in 800 Mkr för att marknadsföra sig och växa. Det är mer än dubbelt så mycket som största konkurrenten Contentstack tog in hösten 2019. De fick in ungefär runt 320 Mkr av Insight Partners, Illuminate Ventures och GingerBread Capital. Insight Partners gick ungefär samtidigt även in med hela 1,387 miljarder SEK för att ta över delar av tyska Commercetools API e-handelsprodukt. Det var...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon