Coop introducerar voice för nya appen

In CXM, iPhone, Microsoft .NET, Online Marketing, Optimizely/Episerver, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Daniel Larsson Head of Digital berättar att Coop nu i december tagit steget in i voice. Nu lanserar matbjässen Sveriges första röststyrda inköpslista för mat i en uppdatering av den frekvent nedladdade Coop-appen för iOS.

Apple blir först ut men Android väntas inom kort. I korthet går det att via ett klick prata med sin telefon ”Siri-style”, för att snabbt addera varor till inköpslistan. Extra bonus är all den data Coop nu kan samla in om hur bolagets kunder agerar i den nya kanalen. Kunskap de kan ta vidare till planer med olika typer av mikrofoner och högtalare i butik eller på andra platser i framtiden.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Shopify och Amazon gräver ned stridsyxan, Buy With Prime stöd aktiveras

Givetvis är allt inspirerat av nulägets hetaste kommunikations- och navigationsstöd lett av enheter som Amazon Alexa. Som dock kan stoltsera med en tiofaldigt bättre voice hårdvara än en Apple mobiltelefon och där du får fullt ”no-screen” stöd från start (du slipper någon typ av inledande touch-moment som upplåsning etc. överhuvudtaget).

Utöver voice stödet ger Coop-appen:

  • Personliga och veckans medlemserbjudanden från Coop
  • Medlemsprogrammet, se dina poäng och besök poängshoppen
  • Massor av goda recept för alla tillfällen
  • Möjlighet att skapa, redigera och dela inköpslistor
  • Koll på dina favoritbutikers erbjudanden och öppettider
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Flytt till Google GCP räddar Nordnet i pågående hackerattacker, köper headless

Coop-appen hjälper även kunder hitta sina personliga erbjudanden på varor de köper ofta kryddade med erbjudanden på andra varor som Coop tror de skulle tycka om. Coop jobbar med Appcorn i Karlshamn inom iOS och Swift utveckling. De är en Episerver CMS användare för Coop.se och butiksterminaler.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.